Marieke Bauw brengt haar eerste digitale kinderboek uit

Marieke Bauw en haar dochtertje Ode. © foto Kurt
Redactie KW

Corona doet rare dingen met mensen. Sommigen, zoals Marieke Bauw, grijpen naar een bucketlist. De 33-jarige Zarrense zat al lang met plannen voor een kinderboek in haar hoofd. Ze maakte enkele tekeningen en zette een verhaallijn op papier. Een tijdje later gingen de verhalen van Ode en Mare digitaal, met de hulp van haar vriendin Sabine Goethals.

“Een wilde droom was het, een kinderboek maken”, weet Marieke Bauw te vertellen. Ze woont met haar man Bas Boterman en haar kinderen Ode (5) en Mare (2,5) in Zarren. “Ik had al gezegd tegen mijn man dat ik dat in 2020 van mijn bucketlist wou afvinken. Dat boek was iets wat ik al zolang wilde doen, maar ik vond er nooit de tijd of de moed voor. Plots stonden de eerste tekeningen op papier, daarna wat photoshoppen en de tekeningen bleven maar komen. Dat was voor mij het moment om er hulp bij te halen.”

De giecheldoos

“Sabine Goethals was de perfecte persoon hiervoor. Haar jarenlange ervaring met kindertheater en televisiewerk kwamen hierbij bijzonder goed van pas. Ik leerde haar 15 jaar geleden kennen, toen ik aan een van haar projecten meewerkte voor de kostumering. We weten van elkaar dat we goed matchen qua creatieve ideeën en het is altijd leuk met iemand te kunnen samenwerken die je 100 procent vertrouwt. Sabine was tijdens de lockdown al gestart met een voorleespagina voor jonge thuiszitters, die zo konden genieten van verhaaltjes. Ook mijn kinderen luisterden naar haar verhalen. Ik vertelde Sabine over mijn idee en ze vroeg me mijn tekeningen en mijn verhaallijnen door te sturen.”

“Niet veel later kreeg ik de herwerkte tekst en was ons eerste digitale luister- en kijkboek, De giecheldoos, een feit. Daarin beleven Ode en Mare, die niet toevallig de naam hebben van mijn eigen dochters, hun avonturen. Alles is dan ook gebaseerd op wat mijn kinderen meemaakten of vertelden. Sabine en ik maakten een eigen Facebookpagina, waarop we de verhalen postten. In drie dagen tijd hadden we al 400 volgers en mensen die kinderen van dezelfde leeftijd als de mijne hebben, laten weten dat de gedachtegang van hun kinderen volledig dezelfde is.”

Tweede boek op 10 mei

“Sabine en ik zijn druk bezig met het tweede boek, dat verschijnt op 10 mei. Momenteel zitten we tijdens de lockdown bij uitgeverij Ons Kot, maar het zou heel fijn zijn, mocht een echte uitgeverij ons boekje willen uitgeven. Het is mijn ultieme droom om dit boek echt te kunnen vasthouden en eruit te kunnen voorlezen voor mijn eigen kinderen“, besluit Marieke. (JD)

Wie de avonturen van Ode en Mare wil beluisteren, kan dit doen viawww.facebook.com/Ode-Mare-104143587939770

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.