Maria ter Ruste in Zwevezele op zoek naar buddy’s en vrijwilligers

xx (foto NS)
Redactie KW

Door de coronamaatregelen is men genoodzaakt om de vrijwilligerswerking binnen het woonzorgcentrum Maria ter Ruste te reorganiseren. De buddywerking kwam tot leven en men is nog op zoek naar extra vrijwilligers.

“Het coronavirus bracht al heel wat met zich mee en wij mogen van geluk spreken dat onze bewoners en personeel gespaard bleven van besmettingen”, vertellen ergotherapeuten Inne Mabbe en Annelore Vantieghem. “Wegens de coronaperikelen zijn wij genoodzaakt om de vrijwilligerswerking in het woonzorgcentrum te reorganiseren. We moeten waakzaam blijven en veilig te werk gaan. Niettemin hebben bewoners er nood aan om het normale leven terug op te nemen. Naast het familiaal contact heeft het sociaal contact ook een belangrijke plaats. Daarom werd de vrijwilligerswerking vernieuwd en maken we ze coronaproof.”

Voortaan werkt men met een buddywerking. Dit is een nieuw en veilig initiatief. “Via de buddywerking wordt men gekoppeld aan een bubbel binnen de afdeling. Men kan ondersteuning of hulp bieden op een afdeling volgens de interesse en wens van de helper. Vooraleer men aan de slag kan gaan, wordt de helper eerst getest op Covid-19. We hebben bezoekersbuddy’s en wandelbuddy’s. Kookbuddy’s en creatieve buddy’s zijn meer dan welkom.”

“Helpen bij de algemene ondersteuning kan ook, net als meehelpen in de cafetaria, hulp bij optredens of feestmaaltijden, ontspanningsnamiddagen met verenigingen of hulp bij activiteiten van het dienstencentrum, het zangkoor, het dorpsrestaurant en noem maar op. Deze werking valt onder de polyvalente medewerker en draait momenteel op een laag pitje. Sommige activiteiten behoren in deze uitzonderlijke tijden bij een bepaalde bubbel van onze bewoners. We hopen geleidelijk aan dit aanbod opnieuw te kunnen verruimen en open te stellen voor iedereen. Wij zijn nog op zoek naar personen die zich willen inzetten als vrijwilliger.”

Personen die interesse tonen of vragen hebben kunnen zich aanmelden via ergozwez@gvo.be of via het nummer 051 61 10 82.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.