Manenschapen en grijze kroonkraanvogels aangekomen in De Zonnegloed

© LB
© LB
Redactie KW

Steeds meer dierenparken moeten door de coronacrisis sluiten. In dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren krijgen veel dieren een nieuwe verblijftplaats. Recent kwamen manenschapen en grijze kroonkraanvogels aan.

“Manenschapen Sabaa en Tmaniya komen van een dierenpark dat door de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 en de strengere dierentuinwetgevingen de deuren sloot. In die periode sloten wereldwijd veel zoos de deuren en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden”, zegt zaakvoerder Karel Ackaert. “Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar dankzij de vele steun van sympathisanten hebben we toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood op te vangen.”

Ook vier grijze kroonkraanvogels kwamen recent aan in De Zonnegloed. “Kyala, Ngaali, Kyambalo en Kabaka zijn nog jonge dieren. Ook zij komen van een dierenpark dat door de coronamaatregelen moest sluiten. Niet door een faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. Deze vier grijze kroonkraanvogels vonden bij ons een permanente thuis, vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.” (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier