Maatwerkbedrijven ‘t Veer uit Menen en Sowepo uit Poperinge slaan de handen in elkaar

Redactie KW

De sector van de maatwerkbedrijven in België ondergaat grondige veranderingen. ‘T Veer uit Menen en het Poperingse Sowepo slaan de handen in elkaar om sterker en steviger de toekomst tegemoet te gaan. “Dankzij onze samenwerking kunnen we onze expertises gaan uitwisselen en zo onze continuïteit op lange termijn borgen” klinkt het bij beide bedrijven.

Bedrijven die samensmelten, fusies en globaliseringen? Het zijn woorden die meestal weinig goeds aankondigen. Toch is het voor maatwerkbedrijven ‘t Veer uit Menen en Sowepo uit Poperinge een logische stap in een toekomstgerichte evolutie. “Er zal ook absoluut geen sprake zijn van afvloeiingen of mensen die het bedrijf zullen moeten verlaten” klinkt het meteen bij Gunther Bamelis.

De algemeen directeur van ‘t Veer kijkt vol goede moed naar een toekomst die heel wat veranderingen met zich mee zal brengen. “We gaan iedereen nodig hebben om de kwaliteit van onze werking naar nieuwe hoogtes te brengen. Al zullen onze werknemers daar eigenlijk weinig van merken. Zowel Sowepo, onze Poperingse collega’s, als wijzelf zijn er ons van bewust dat we ons moeten wapenen tegen een markt die permanent in evolutie is. We beschikken elk over een waanzinnige expertise en een gemotiveerde basis maar werken vanzelfsprekend met een aparte raad van bestuur. Met deze samenvloeiing gaan we hier komaf mee maken. Beide VZW’s blijven bestaan en zullen blijven werken zoals dit nu het geval is, alleen zullen ze teren op eenzelfde raad van bestuur en directie.”

Expertise uitwisselen

Walter Bilcke, de algemeen directeur van Sowepo, pikt hierop meteen in. “Beide entiteiten hebben in de loop der jaren een zekere vakkennis weten op te bouwen. Door deze samenvloeiing kunnen we vooral die expertise gaan uitwisselen, waardoor we erg kort kunnen inspelen op bepaalde situaties. We denken meteen aan mensen die plots wegvallen, waardoor we onderling ervaring kunnen gaan uitwisselen. De continuïteit wordt zo voor beide plaatsen gewaarborgd.”

Vanaf mei zullen de eerste, vooral administratieve stappen worden genomen. “We gaan starten met de oprichting van een globale personeelsunie” verklaart Gunther. “Het is van belang dat we onze subsidies niet verliezen door administratieve fouten. We gaan dus beide bedrijven stap voor stap laten samenvloeien, zonder een concrete einddatum voor ogen te houden. Beide bedrijven zijn financieel gezonde spelers en dat willen we natuurlijk zo houden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier