Maatwerkbedrijf ‘t Veer uit Menen maakt nu mondmaskers

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre

Bram Wenes, communicatiemanager bij Meens maatwerkbedrijf ‘t Veer kijkt tevreden naar een nieuwe lading mondmaskers die hun confectieatelier kan verlaten. Door de productie van mondmaskers kon het bedrijf de economische werkloosheid van hun werkkrachten drastisch reduceren.

15 ervaren stiksters laten hun naaimachines overuren draaien. In het confectieatelier van ‘t Veer gonst het van de bedrijvigheid, een bedrijvigheid die niet meteen een versnelling lager zal schakelen. “Toen we onze werkplaatsen opnieuw openden, wilden we voor onze eigen mensen vooral een veilige omgeving creëren”, gaat Bram verder. “Met resten katoen en op basis van de schema’s die door de FOD ter beschikking werden gesteld, besloten we dan ook mondmaskers te gaan stikken voor iedereen die er eentje wenste. Op die manier konden we een 1000-tal exemplaren maken en we merkten dat onze mensen hier heel wat voldoening uit haalden. Het welzijn van iedereen hier aanwezig is en blijft primordiaal, zowel fysiek als mentaal. Door deze crisis is het duidelijk dat maatwerkbedrijven en vooral maatwerkers een belangrijke rol spelen in de maatschappij.”

De overschakeling van activiteiten viel ook op bij de klanten van ‘t Veer, waarna de eerste bestellingen in de bus vielen. “We hebben ondertussen onze modellen verfijnd en compleet aangepast naar de laatste normen”, klinkt het verder. “De mensen van het confectieatelier, die normaliter aan de slag zijn voor een merk van babyartikelen, schakelden in geen tijd over naar het assembleren van mondmaskers. We hebben hier heel wat ervaring in huis dus het was geen moeilijke oefening. Eenmaal we zelf volledig waren voorzien, konden we ook mondmaskers beginnen leveren aan onze klanten en dat nieuws ging als een lopend vuurtje. We kunnen met trots zeggen dat we ons orderboek stevig hebben kunnen vullen en dat onze stiksters al zeker een volledige maand vooruit kunnen met enkel en alleen de bestellingen die tot op vandaag bevestigd zijn. We kunnen tot 750 maskers per dag assembleren en haalden eveneens al enkele oudere machines van onder het stof. Hopelijk kunnen we de productie, op een veilige en verantwoorde manier, systematisch gaan opkrikken zodat de levertermijnen redelijk blijven.”

Maatwerkbedrijf 't Veer uit Menen maakt nu mondmaskers
© (Foto CL)

Mondmaskers bij de vleet, al wijst Bram meteen een belangrijk punt aan. “We maken enkel en alleen comfortmaskers”, sluit hij af. “De bekende FFP2 of chirurgische maskers behoren niet tot ons vakgebied en zijn voorbehouden voor de medische sector. Daarnaast is het ook belangrijk te beseffen dat we enkel voor de B2B markt werken. Particuliere klanten kunnen hier niet terecht voor een aankoop omdat we op die manier de veiligheidsmaatregelen niet kunnen garanderen.”

https://www.youtube.com/watch?v=2pHQDtMTcp8

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.