Ludwine Lampo bereidt butternutsoep met appel en curry

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de butternutsoep van Ludwine Lampo uit Torhout.

Dat Ludwine kiest voor een receptje van soep, mag niet verwonderen: “Ik groeide er letterlijk mee op. Zelfs ‘s morgens dronk ik soms een kom soep”, lacht ze.

“De combinatie pompoen, curry en appeltjes heb ik zelf bedacht. De aparte smaken maken het bovendien tot een feestelijk soepje voor deze dagen.”

Ludwine Lampo bereidt butternutsoep met appel en curry

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 600 gram gewone pompoen of butternutpompoen

– olijfolie

– 1 grote ui fijngesnipperd of 2 sjalotten

– 2 middelgrote appels zoals boskoop of jonagold

– 1,5 liter groentebouillon gemaakt met groentebouillonblokjes

– 1 koffielepel gele curry

– 1 koffielepel rode curry

– peper en zout

WERKWIJZE

– Versnipper de ui en bak in olijfolie in een grote pot.

– Snij de pompoen of butternut in kleine blokjes en voeg toe bij de ui. Laat even stoven.

– Haal het klokhuis uit de appels, snijd de appel in blokjes en voeg toe. Laat opnieuw een beetje stoven.

– Voeg de 2 soorten curry toe. Begin met een half koffielepeltje, zodat je kan toevoegen naar eigen smaak.

– Giet de groentebouillon erbij en laat alles ongeveer 30 minuten koken op een zacht vuurtje.

– Als de groentjes zacht gekookt zijn, voeg dan peper toe. Extra zout hoeft eigenlijk niet, omdat er al wat zout in de bouillonblokjes zit.

– Mix de soep, garneer met een kerstomaatje en dien op.