Luchthavens Oostende-Brugge en Kortrijk-Wevelgem zetten deuren open

Redactie KW

Zaterdag vindt de tweede editie plaats van Luchtvaartdag. De hele dag zetten de vier grote Vlaamse luchthavens (Brussels Airport, Antwerpen, Oostende-Brugge en Kortrijk-Wevelgem) de deuren open, net als een reeks vliegclubs op kleinere vliegvelden. Ook de lucht- en ruimtevaartindustrie en de Belgische luchtmacht nemen deel.

Op de grote luchthavens kan het publiek kennismaken met een resem actoren uit de luchtvaartindustrie, gaande van luchtvaartmaatschappijen en luchtverkeersleider Belgocontrol, over pilotenscholen en producenten van vliegtuigonderdelen, tot luchthavenbrandweer en -politie. Op elke luchthaven is ook de Belgische luchtmacht aanwezig met een of meerdere vliegende tuigen.

De Vereniging van Vlaamse MotorVliegclubs biedt activiteiten aan op de regionale luchthavens van Antwerpen en Kortrijk-Wevelgem, en op nog eens zeven lokale vliegvelden. Initiatievluchten behoren er meestal tot de mogelijkheden, en soms ook simulatorsessies.

Registreren

Alle informatie over de Luchtvaartdag staat op www.luchtvaartdag.be. Wie naar Brussels Airport wilde trekken, moest zich vooraf inschrijven. Daar verwacht men circa 10.000 bezoekers. Andere luchthavens een bezoek brengen kan zonder inschrijving vooraf, al kunnen ook daar bepaalde activiteiten voorbehouden zijn voor mensen die zich registreerden.

De eerste editie van de Luchtvaartdag vond plaats op 8 maart 2014 en lokte meer dan 30.000 bezoekers. De tweede editie zou oorspronkelijk plaatsvinden in oktober vorig jaar, maar werd uitgesteld in de nasleep van de aanslagen van 22 maart.

Volgens de Vlaamse overheid vertegenwoordigen de vier grote Vlaamse luchthavens 40.000 directe en indirecte banen en een toegevoegde waarde van 3,2 miljard euro per jaar.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.