Loopwedstrijd voor duo’s in Torhout: Buddy Trail

De organisatoren van JCI Houtland bij het Moereveldpad : v.l.n.r. Florence Lootens en Nele Schelstraete (met elkaar verbonden), Tom Vanhoutte, Dries Verlinde, Detlev Verstraete, Matthias Vraeghe en Lode Steen. © Foto JS
Johan Sabbe

Op zaterdag 14 april om 16 uur pakt JCI Houtland met een gloednieuw initiatief uit: de eerste Buddy Trail. Het wordt een loopwedstrijd voor duo’s – verbonden met een elastiek – op het 8 km lange provinciale Moereveldpad. De start heeft plaats aan de manege New Flandria Ranch in de Ieperse Heerweg.

“Sinds de oprichting van JCI Houtland hebben we tal van succesvolle projecten in de regio gerealiseerd”, zegt voorzitter Nele Schelstraete. “Ik denk aan de JCI Bouwtrophy, de Houtland Happening, het Vlaams JCI Congres in 2010, bloedinzamelacties in samenwerking met het Rode Kruis, de culinaire happening Heerlijk Houtland en recent JC Island met de death ride vanuit de toren van de Sint-Pieterskerk. En we hebben plannen om dat lijstje nog langer te maken. Straks engageren we ons opnieuw om tijdens de Torhoutse Batjes met de JC Island beachbar uit te pakken en volgend jaar nemen we het Vlaams JCI Congres voor onze rekening. Op die manier wordt niet alleen de JCI-werking op de kaart gezet, maar ook ons mooie Houtland.”

Lopen door de natuur

De Buddy Trail is een totaal nieuw initiatief van JCI Houtland, dit keer op het sportieve vlak. De voorzitter van de organiserende commissie is Torhoutenaar Tom Vanhoutte, momenteel gemeenteraadslid in zijn stad.

“We organiseren onze eerste Buddy Trail onder het motto Better together“, zegt hij. “Want wat je samen doet, doe je dikwijls beter. Het is niet zomaar een trail, maar een loopwedstrijd in de natuur waarbij je door middel van een elastiek met je loopbuddy verbonden ben. De krachten van de twee metgezellen moeten dus constant gebundeld worden om samen de eindmeet te halen.”

Het parcours van 8 km bevindt zich langs het mooie provinciale Moereveldpad, dat voor de allereerste keer het decor voor een loopwedstrijd zal zijn. “Het traject biedt een aangename afwisseling tussen veldwegels, paden op de oevers van een beek en landelijke asfaltwegen”, vervolgt Tom. “Het is de gedroomde manier om al sportend het Houtland te ontdekken. Al zullen de echte sportievelingen het vooral als een fysieke uitdaging zien. We vinden dat plezier maken in dit geval de boodschap is, maar de gevorderde lopers zullen sowieso in een mooie tijd willen finishen. We voorzien dus degelijke tijdregistratie. Overigens zijn niet alleen de duolopers welkom, maar tevens hun supporters en alle mensen die een leuk evenement willen bijwonen.”

Acteur presenteert

Mout Uyttersprot (38) zorgt voor de presentatie van de Buddy Trail en de aanmoediging van de lopers. Hij zal dat op een ludieke wijze doen. Als Vlaamse acteur is hij vooral bekend van zijn rol als Filip in de reeks De Kotmadam.

Inschrijven voor de Buddy Trail kost 10 euro per persoon als dat uiterlijk tegen maandag 9 april gebeurt. Nadien of de dag zelf betaal je 12 euro per persoon. Ook minder geoefende traillopers zullen volgens de organisatoren volop genieten. Logischerwijze moet het inschrijven per duo gebeuren. Er is voldoende bevoorrading voorzien, plus een elastiek waarmee de lopers aan elkaar vasthangen. Er wordt na de aankomst tevens een consumptie aangeboden.

Voor info: www.buddytrail.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.