Loop mee een (halve) marathon op Wapenstilstand in Rumbeke

Langeafstandsloper Bjorn Callewaert en brouwer Bert Van Hecke van BOM Brewery hebben elkaar gevonden voor de organisatie van een halve en hele marathon rond Roeselare op woensdag 11 november, Wapenstilstand.

Bert Vanhecke (links) en Bjorn Callewaert organiseren rond Roeselare een hele en halve marathon op woensdag 11 november. (foto SB) © Stefaan Beel

“Ik was me in het voorjaar aan het voorbereiden op de marathon in Rotterdam”, zegt Rumbekenaar Bjorn Callewaert. “Daarvoor had ik voor mezelf een parcours rond Roeselare uitgestippeld. Maar de Rotterdamse marathon is door het hardnekkig coronavirus niet kunnen doorgaan. Het parcours langs autoluwe straten rond Roeselare had ik en waarom dan niet zelf een marathon organiseren?”, dacht Bjorn.

Een andere Rumbekenaar Bert Van Hecke, brouwer van onder andere streekbier Triporteur was bereid om mee aan de kar te trekken. Daarom is de start en aankomst van de marathon voorzien op de site van Triporteur, Armoedestraat 1 in Rumbeke.

“We gaan voor een kleinschalige organisatie (maximum 50 deelnemers) met rollingstart tussen 9 en 10 uur. Dat wil zeggen dat er om de minuut een loper start. Het is eigenlijk een loopwedstrijd tegen zichzelf”, vertelt Bjorn.

“Je kan ook inschrijven voor de duomarathon, er is na 21 km op de Ruiter een wisselzone waar je het startnummer aan de tweede loper of loopster kan doorgeven. Als apotheose hebben we voorzien dat de laatste 100 meter de eerste loper of loopster opnieuw kan aansluiten om samen te finishen.”

“Elke loper die de finish haalt en 10 euro als startbijdrage heeft betaald, krijgt een medaille en een Triporteur drankenpakket en een sportdrank. Wie een exclusieve t-shirt van deze eerste editie wenst, betaalt 15 euro extra. Later op de dag wordt er op Strava (gps app voor fietsen en lopen) een segment aangemaakt dat een ranking zal aangeven. Er wordt geen officieel klassement opgesteld.”

Geen bevoorrading

Bjorn geeft nog mee dat er geen bevoorrading voorzien is. Daarom raadt hij sterk aan om een fietsbegeleider-bevoorrader mee te brengen. Zelfs bevriende lopers mogen een stuk meelopen, maar dat moeten ze onder elkaar regelen. Al het mogelijk wordt gedaan om dit loopevent coronaveilig te laten verlopen. (AD)

Meer informatie en inschrijven (kan tot 1 november) via triporteurmarathon@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.