Loop binnen in en laat je inspireren door Kortrijkse stadswoningen

Schepen van Wonen en Bouwen Wout Maddens, Jeroen David (SOK), Mieke Clarissimo (stad Kortrijk) en architecten Hugo Snoeck en Pieter Verhaeghe bij de woning van Bernard Ramboux. © JVGK
Redactie KW

Twaalf Kortrijkse rijwoningen zetten op zondag 24 september de deuren open voor wie inspiratie zoekt voor een renovatieproject. De wandeling start aan de eerste woningmarkt in Depart, met informatie over kopen en huren.

De woningwandeling en de woningmarkt zijn een project van het Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk (SOK). Twaalf eigenaars van een verbouwde rijwoning zetten zondag de deuren open voor geïnteresseerde bouwers en verbouwers.

Tot zaterdag kan je je inschrijven om drie rijwoningen te bezichtigen en toelichting te krijgen van de eigenaar of architect. De zesde editie van de woningwandeling kiest voor het thema ‘diversiteit in de rij’. Renoveren vergt creativiteit en visie en dat is bij de twaalf opengestelde woningen het geval. Er wordt bijvoorbeeld aandacht gegeven aan aspecten als beperkte ruimte, lichtinval, indeling en interieur.

Eerste woningmarkt

De woningmarkt in evenementhal Depart met informatie over kopen en huren maakt de woon- en (ver)bouwdag compleet. Wie denkt aan huren of kopen, kan er kennismaken met verschillende nieuwbouwprojecten in Kortrijk. Behalve projectontwikkelaars zijn ook Kortrijk Huurt, dat zich specialiseert in betaalbaar wonen en BenHuur, een project dat huurwoningen zo energieneutraal mogelijk wil renoveren, aanwezig.

Een aantal andere gebouwen, projecten en groene plekjes in Kortrijk zijn die dag bovendien vrij te bezoeken, waaronder het jeugdhostel Groeninghe in de Passionistenlaan. Dit weekend kan je dankzij Mijn Huis, Mijn Architect, een initiatief van de Orde van de Architecten, in heel Vlaanderen proeven van architectuur (www.mijnhuismijnarchitect.com).

(Jasmien Aernout)

Praktisch

Woningwandeling: 13u tot 18u


De route van de woningwandeling start tussen 13u en 15u30 aan evenementenhal Depart op Kortrijk Weide. Je kan drie woningen bezoeken die je tot en met 23 september kan kiezen via www.kortrijk.be/woningwandeling. Eén euro per huis.


Woningmarkt:


Van 13u tot 18u in evenementenhal Depart op Kortrijk Weide.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.