Lokale Lionsclubs schenken 650 mondmaskers aan Eerstelijnszone Kortrijk

Bernard Bruggeman (links) en Luc Keppens (rechts) overhandigen de mondmaskers aan Dave Dewachtere (midden). © gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De vier Kortrijkse clubs – Lions Club Kortrijk Leie, Kortrijk Centrum, Kortrijk Mercurius en Kortrijk Buda – kochten samen 500 FFP2- en 150 FFP1-mondmaskers. Ze schonken die aan de Eerstelijnszone Kortrijk.

Eerstelijnszones zijn opgericht om het werk van lokale actoren, zorg- en hulpverleners beter op elkaar af te stemmen. In Vlaanderen zijn er een 60-tal waaronder dus ook in Kortrijk. De ‘eerste lijn’ wordt gevormd door de lokale zorg- en hulpverleners die het dichtst bij de persoon met een zorg- of ondersteuningsnood staan.

Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor personen met zorg- en welzijnsvragen. Voorbeelden zijn huisartsen, apothekers, kinesitherapeuten, thuisverplegers, psychologen en welzijnswerkers.

Dringendste noden

Een doelgroep die in deze tijden FFP-mondmaskers hard nodig heeft. FFP-mondmaskers beschermen de patiënt of de dragers tegen het inademen van besmettelijke agentia in de vorm van in de lucht zwevende druppeltjes of kleine vaste deeltjes.

De mondmaskers werden door Bernard Bruggeman, voorzitter van Kortrijk Leie en gedelegeerd bestuurder van woonzorggroep GVO, en Luc Keppens, voorzitter Kortrijk Mercurius, overhandigd aan Dave Dewachtere, voorzitter van Eerstelijnzone Kortrijk, die de mondmaskers ter beschikking stelt van de zorg- en hulpverleners en dit op basis van de dringendste noden.

Deze schenking kadert in een grotere actie van Lionsclubs waarbij in totaal meer dan 3.000 FFP-mondmaskers in West- en Oost-Vlaanderen geschonken werden aan verschillende lokale eerstelijnszones.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten