Lokale ambassadeur van Koekelare opent straks pop-upbar Rocktailz

Bjorn van Rocktailz is verkozen als lokale ambassadeur van Koekelare voor Koop Lokaal.© Foto Coghe
Bjorn van Rocktailz is verkozen als lokale ambassadeur van Koekelare voor Koop Lokaal.© Foto Coghe
Redactie KW

Voor de derde keer gingen Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) in de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’ op zoek naar ambassadeurs. Meer dan 400 handelaars registreerden zich om het gezicht van deze campagne te worden in hun gemeente en om de consumenten mee bewust te maken van het belang van lokaal kopen.

Rocktailz werd tot ambassadeur van Koekelare gestoeft . Vorig jaar was deze titel nog weggelegd voor Bakkerij Desmet-Vanmullem. “Wij zijn ontzettend blij met deze erkenning. Wij hebben Rocktailz pas vorig jaar opgestart. Twee weken later begon de lockdown. Met onze zaak organiseren we onder meer workshops over cocktails, mocktails en sterke dranken”, beginnen zaakvoerders Bjorn Dewulf en Jorijn Vandenweghe.

Pop-up zomerbar

Het koppel heeft nog groot nieuws. “Op 9 juli beginnen we een pop-up zomerbar bij ons thuis op de hoek van de Bovekerkestraat en de Vladslostraat. We verbouwden de enkele garage bij onze woning tot een dubbele garage met daarboven een extra ruimte. We organiseren er tastings en evenementen allerhande en deze zomer van 9 juli tot 27 augustus dus ook een zomerbar.”

Leven in de brouwerij

“We doen dat eerst en vooral om weer wat leven in de brouwerij te brengen in ons prachtige, pittoreske dorpje. We willen Bovekerke weer op de kaart zetten. Je kunt hier zo mooi wandelen en fietsen, in de zomer zullen al die wandelaars en fietsers nu ook kunnen verpozen in onze zomerbar. Maar we willen ook de Bovekerkenaars op die manier bij elkaar brengen. Hier in Bovekerke hebben we zelfs geen café meer. Deze zomer kunnen de mensen elkaar ontmoeten in onze zomerbar”, gaan Jorijn en Bjorn verder.

“Iedereen is welkom in onze zomerbar die op vrijdag open is vanaf 14 uur, op zaterdag vanaf 11 uur en op zondag vanaf 10 uur. We hebben zopas de toestemming gekregen dat we open mogen blijven tot 23.30 uur.”

Cocktails met klinkende namen zoals Red Corvette, Slow Cheetah, Kryptonite zullen dé specialiteit zijn. “Maar we hebben ook een ruim aanbod aan whisky’s, rums en gins, mocktails en frisdrankjes. Voor de kinderen zal er een speelhoekje zijn.” (Bieke Cobbbaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier