Lionsclub Oostkamp bezorgt 270 kerstpakketten aan het OCMW

Namens de drie gemeenten namen burgemeesters Jan de Keyser en Annick Vermeulen en raadslid Vicky Verstringhe symbolisch de eerste manden in ontvangst. Het was de start van het unieke kerstproject Xmas-4-all dat negen jaar geleden werd opgestart binnen de Lions Club Oostkamp. © PH
Redactie KW

Al voor het negende jaar op rij organiseert de Lions Club Oostkamp in samenwerking met het OCMW het project Xmas-4-all. Met dit project biedt de Lions Club de mogelijkheid om aan kansarme gezinnen een mooi kerstpakket te bezorgen met heel wat kwaliteitsvolle food- en non-foodproducten.

Een talrijk opgekomen groep vrijwilligers van de Lions Club verzamelde in de polyvalente zaal van OostCampus om 270 pakketten samen te stellen. De medewerkers van de sociale diensten van het OCMW van Oostkamp, Beernem en Zedelgem zorgen voor de concrete distributie ervan. Bij de officiële start waren de vertegenwoordigers van de gemeentebesturen en sociale diensten van Oostkamp, Beernem en Zedelgem aanwezig die de Lions Club heel dankbaar waren voor deze waardevolle schenking. “Door deze schenking delen ook kansarme gezinnen in de kerstsfeer“, formuleerde burgemeester de Keyser.

Initiatiefnemer Wim Anseeuw die Xmas 4-All namens de Lions coördineert, bracht een kerstboodschap waarin hij opmerkte dat de manden niet alleen een hoop kwaliteitsvolle artikelen bevatten maar ook mandjes van ‘hoop’ zijn. “Wij willen en kunnen niet weten waar de mandjes terecht komen via de sociale diensten van de drie gemeenten maar ik ben ervan overtuigd dat zo’n mandje krijgen aan huis heel wat betekent voor een groep mensen. Het is hartverwarmend en een teken dat er toch mensen aan hun denken.”

Zonder de steun van aantal milde schenkers zou ons project ook niet zover staan als vandaag. Wat negen jaar terug begon met een optreden van Natalia waar we via ParkPop onze eerste noodzakelijke financiële middelen genereerden voor het project, zien we nu dat ook andere groepen, mensen, verenigingen en bedrijven zich inspannen voor Xmas-4-all: KSVO fietste naar Compostella, Shopping Oostkamp engageerde zich voor de warmste week met een Xmas-4-all spaarpot, een kindermodeshow, Concertevents, TE Connectivity, Tyco, Damme Golf & Charity cup enz.”

“Lions Club Oostkamp focust zich actief op lokaal vlak met veel aandacht voor jongeren, de kwetsbaarste groep. Sommige mensen hebben meer geluk dan anderen. Geluk moet je kunnen delen. Met Xmas-4-all proberen we kerstmis bij iedereen te brengen. Het project is mooi in zijn eenvoud, eenvoudig mooi.”, besluit Wim Anseeuw.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier