Lindenhof neemt nieuwbouwproject in gebruik in Blankenberge: 21 gezinnen krijgen nieuw onderkomen

Lindenhof-voorzitter Philip Konings (midden) met Stef Debusschere en Michel Vanparys, beiden lid van het directiecomité. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Woonmaatschappij Lindenhof legt momenteel de laatste hand aan een opvallend nieuwbouwproject op het kruispunt van de Kerkstraat met de Zuidlaan. Binnenkort kunnen 21 gezinnen hun intrek nemen in de ruime appartementen.

“Velen zullen zich café La Couronne en steenhouwerij Potier op deze plaats herinneren. De beide gekende handelszaken stonden al geruime tijd leeg en riskeerden te verkrotten. We transformeerden ze tot een aantrekkelijke woonsite”, zegt Philip Konings, voorzitter van Het Lindenhof dat de panden enkele jaren geleden aankocht.

Aan de kant van de Kerkstraat verrezen twee gebouwen met 16 appartementen. “Het betreft twee projectdelen die achteraan langs het spoorperron met elkaar verbonden zijn en één groot geheel vormen. De voormalige werkplaats van de steenhouwerij werd omgebouwd naar vijf appartementen, grenzend aan een binnenkoer. Alle appartementen beschikken over een terras, de gelijkvloerse appartementen hebben een kleine private tuin. Er komt ook nog een parkeerzone met veertien laadpalen voor elektrische wagens”, klinkt het. Het Lindenhof investeert meer dan 3.000.000 euro in het inbreidingsproject.

“Dergelijke nieuwbouwprojecten zijn nodig om tegemoet te komen aan de grote woningnood. Een betaalbare thuis is voor velen de eerste stap naar een meer solide financiële situatie en geeft positieve vooruitzichten voor de toekomst”, besluit Konings.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier