Lieze Vandromme al zeven maanden ‘online’ Tineke van Heule: “Massaal nieuwe vlag uithangen”

Tineke van Heule 2019 én 2020 Lieze Vandromme. © KDS
Redactie KW

Tineke van Heule Lieze Vandromme (19) verlengt haar titel met een jaar. Dit gebeurt voor het eerst in de Tinekesgeschiedenis. Tineke van Heule 2019 wordt dus Tineke van Heule 2020. De eredames Rune Lesage en Justine Glorieux mogen er ook een jaar bijdoen.

Door de coronacrisis verkiest Heule dit jaar geen Tineke van Heule. Het wordt totaal anders. Geen lege plasticbekers in het centrum. De coronaveilige feesten doen in Heule hun intrede. Ook voor huidig en toekomstig Tineke Van Heule Lieze Vandromme verandert er veel. Ze schrijft ongewild Heulse geschiedenis.

Lieze is even het gevoel van Heulse ambassadrice kwijt. De coronacrisis is de dader. Alles staat on hold. “Sinds januari hebben ik en mijn eredames geen representaties meer. Ik ontmoet geen nieuwe mensen en mis de leuke babbels”, zucht Tineke 2019. “Ik ben zeven maanden uit het straatbeeld verdwenen. Gelukkig hangen mijn kleed en het Tinekeslint aan een paspop thuis in mijn kamer. Die doen me er dagelijks aan herinneren dat ik nog Tineke van Heule ben.”

Online is in

Lieze Vandromme is aan haar derde jaar leiding toe in Chiro Stine. Ondertussen start ze haar laatste jaar lager onderwijs in Torhout. Het vorig schooljaar gaf ze online stage. “Dit was een heuse opdracht en voor iedereen nieuw. Dit nam veel tijd in beslag. Ik heb niet stilgezeten.”

In deze coronatijden is online in. “Ik heb langs deze weg contact met mijn eredames en met de werkgroep. Ik voel me een ‘Online Tineke’, zegt Lieze. Ik mis mijn contacten en het gezellig samenzijn in groep. Het is allemaal zo afstandelijk en onpersoonlijk. Geen knuffel, geen handdruk, geen kus… Het spontane is weg en niemand kan er iets aandoen. Ik hoop dat het allemaal terug normaal wordt en dit niet de nieuwe levensstijl is.

Ik mis mijn contacten en het gezellig samenzijn in groep

Tinekes zal dit weekend niet ongemerkt blijven. “Ik heb mijn kleed ontstoft en help zondag met de werkgroep de Tinekesontbijtpakketten uitdelen. Daarna ga ik mee bubbelen op de terrassen op Heuleplaats. Ik zal coronaproof feesten met mijn bubbel.”

Lieze is vol lof over de werkgroep. “Ondanks alles bleven ze verder zoeken naar alternatieven om Heule een Tinekesgevoel te geven. Ze moesten hun plannen steeds wijzigen. Van alternatief A naar B om tenslotte naar buiten te komen met alternatief C. Vlaggen en ontbijtpakketten vind ik een goed alternatief. Ik hoop dat Heule massaal de nieuwe vlag uithangt. Dit als morele steun aan de werkgroep. Je kan de feesten niet zomaar voorbij laten gaan. Ook nu zijn ze druk in de weer. Een dikke chapeau voor de werkgroep”, besluit Lieze Vandromme.

(CHH)

DIT WEEKEND GEZELLIGHEID TROEF OP HEULEPLAATS

De Tinekesfeesten zomaar voorbij laten gaan, is geen optie voor de horeca. Om alsnog de alternatieve Tinekessfeer op te wekken, organiseren Dudu, De Kameleon, Den Hert en De S’eule activiteiten om bubbels naar het Heuleplaats te brengen. Alle activiteiten zijn zittend. De stad zet Heuleplaats niet af om samenscholing te vermijden.

Den Hert mag van de stad het terras een weekend fors uitbreiden. De Dudu verwent de (feest)vierders met ‘Tineke zit’. Zaterdag 12 en zondag 13 komt Heulenaar Philippe Motrie er koken. ‘s Avonds kan je het weekend lang genieten van de zelfgemaakte tapas.

De S’eule organiseert zoals elk jaar een mosselweekend. Je kan er terecht voor mosselen en frieten à volonté.

De Kameleon pakt uit met ‘Dinner with Music”. Je kan er zondagavond vanaf 18.30 uur cote à l’os à volonté eten met muziek van dj Matt May. Om 21.30 uur is er een optreden van Marino Punk. Voor al het eetgenot moet je reserveren. De Kameleon: 0493 50 42 16 – Dudu: 056 37 23 35 – De S’eule: 0473 76 08 67.

Kermis

Er zijn geen Tinekesfeesten in Heule dit jaar, maar de kermis gaat wel degelijk door. De stad wil daarmee de door de Covid-19-pandemie zwaar getroffen sector van de kermisondernemers steunen. De kermis bevat: kindermolen ‘Bambino’, ballenspel, eendjesvisspel ‘Disco Duck’, schietkraam X 2, Amusementshal ‘Number One’ en autoscooter Schoolaert. Voor een tussendoortje kan je terecht bij frituur/gebak ‘Bertrand’.

De kermis is open op vrijdag 11 september vanaf 17 tot 24 uur, zaterdag 12 september vanaf 14 tot 24 uur en zondag 13 september vanaf 14 tot 22 uur. (CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.