Leo Club Tielt schenkt 1.000 euro speelgoed aan Sint-Andriesziekenhuis

Mathieu De Deurwaerder, Mathisse Leys, Thomas De Kock en Cynthia Verhulst van Leo Club Tielt schonken voor 1.000 euro aan speelgoed aan het Sint-Andriesziekenhuis. © WMe by Wouter Meeus foto WME
Wouter Meeus

Woensdagmiddag had een afvaardiging van de Leo Club Tielt, de jongerenwerking van Lions Club Tielt, heel wat bekijks bij hun aankomst in het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis.

Door de verkoop van ontbijtmanden wisten de jongeren van Leo Club Tielt de afgelopen weken een mooi bedrag te verzamelen dat ze via hun werking graag laten terugvloeien naar de maatschappij. Met een budget van maar liefst 1.000 euro moesten Mathieu De Deurwaerder, Mathisse Leys, Thomas De Kock en Cynthia Verhulst van Leo Club Tielt de hulp van een rolstoel inroepen om al het aangekochte speelgoed voor de afdeling pediatrie van het Sint-Andriesziekenhuis vlot ter plaatse te krijgen.

Omdat de Leo’s niet zomaar een bedrag wilden storten op een rekening zochten ze contact met het ziekenhuis, dat de speelgoedbehoefte van de dienst pediatrie in kaart bracht. De medewerkers van de afdeling waren dan ook heel tevreden met dit mooie eindejaarsgeschenk.

De aanwezigheid van speelgoed voor de allerkleinste tot de 14-jarige patiënt brengt een welgekomen ontspanningsmoment voor de jongeren die in tegenstelling tot thuis anders heel de dag aan hun ziekenhuisbed gekluisterd zijn, maar het kan ook voor de ouders een gewaardeerd momentje van rust schenken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier