Lendeleedse Statiewijk trekt opnieuw naar zaal Lindelei voor kermis

V.l.n.r. Henk Maes, Koen Witdouck, Steven Demasure, Bruno Bossier, Jaak Vermandere en Indra Pannecoucke van het comité Statiewijk Kermis. © CLY

In het weekend van vrijdag 9 september is er ‘Statiewijk Kermis’. “En dat voor de tweede keer in zaal Lindelei in de Stationsstraat”, zegt voorzitter Koen Witdouck van het gelijknamig wijkcomité. “Met de traditionele ingrediënten als een seniorenfeest en Statiewijk Quiz op vrijdag, een muzikale avond de zaterdag en een gezellig etentje op zondag.”

Vorig jaar was er na een onderbreking van twee jaar wegens coronaperikelen opnieuw Statiewijk Kermis. “Voor het eerst in zaal Lindelei, omdat de vroegere eigen tent van het comité aan te veel herstellingen toe was en dat was financieel niet haalbaar”, zegt Koen Witdouck.

“Vandaar de keuze voor zaal Lindelei die tenslotte ook op de Statiewijk ligt. Het programma is ongeveer hetzelfde als vorige jaar. Vrijdag 9 september beginnen we met om 15 uur in Lindelei een eucharistieviering voor de overledenen van de wijk. Een half uurtje later kunnen de senioren gratis genieten van koffie met koekebrood. Zangeres Eveline zorgt voor de ambiance.”

“Om 19 uur begint dan de zevende Grote Statiewijk Quiz met teams van maximum vier personen. Vorig jaar waren er 32 tafels. Per team betaal je 20 euro. Je moet wel vooraf inschrijven via mail statiewijklenndelede@gmail.com.”

Gezellig etentje

Zaterdag 10 september is er om 20 uur een muzikale avond met DJ Marco. “Er zijn optredens van zangers Gregory Vandevelde en Nick Beernaert (finalist in The Voice van Vlaanderen). Zondag 11 september starten we om 11 uur met een aperitiefconcert met ‘De Minnekes’ met onder andere de jonge Henri Demasure.”

“Het eerste aperitiefdrankje is gratis. Om 12.30 uur is er beenham met groenten en frietjes van Vleeshandel Vens en nadien kan je ook nog koffie en taart kopen. Volwassenen betalen voor de beenhesp met frieten 18 euro, kinderen onder de 12 jaar 10 euro.”

“Kaarten zijn te koop bij de bestuursleden: Koen Witdouck (0486 25 39 22), Steven Demasure (0496 77 72 63), Henk Maes (0498 84 29 47), Philippe Chanterie (0497 66 77 36), Indra Pannecoucke en Jaak Vermandere (0474 20 57 10) én nieuw bestuurslid Bruno Bossier (0472 35 33 80). Dat zijn er zeven maar er kan er zeker nog een of meer bij. Neem gerust contact op met mij”, besluit Witdouck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier