Lena Beeckman (66) uit Erpe-Mere ging op zoek naar de dokter die in oktober haar leven redde op een parking in Frankrijk. Maar meer dan het feit dat de man van Knokke was, wist ze niet. Ze lanceerde een oproep op onze site en die kende resultaat. Want dokter Piet Cosyn (68) herkende zichzelf in het verhaal. "Ik was toen ook op reis. Toen we op die parking kwamen, zag ik die vrouw in kritieke toestand liggen. Ik heb haar de eerste zorgen toegediend voor ze naar het ziekenhuis werd overgebracht", zegt dokter Cosyn. "Maar ik heb enkel gehandeld zoals ik dat hoorde te doen hoor. Het is vooral dankzij het medische team dat haar daarna verzorgde dat ze er is door gekomen."

Lena (66) was op 17 september op groepsreis in Saint-Malo in Frankrijk. Op een parking stapte ze van de bus, maar plots voelde ze zich onwel. Niet veel later was ze al buiten bewustzijn. Haar grote geluk was het feit dat toevallig net een Vlaamse dokter dezelfde parking opreed. "Die man heeft de situatie onmiddellijk juist ingeschat", zei Sandy Osselaer, de nicht van Lena, daar toen over. "Hij had meteen door dat ze niet gewoon even onwel was, maar dat er iets ernstigs mis was."

Gescheurde aorta

Die man was dus dokter Piet Cosyn, een huisarts met 43 jaar dienst uit Knokke-Heist. En hij had inderdaad gelijk. Want in het ziekenhuis bleek dat Lena's aorta gescheurd was. Ze onderging een spoedoperatie en lag bijna veertien dagen in coma. Ondertussen stelt ze het goed en is ze in het KEI in Oostduinkerke aan het revalideren. Ze wilde haar redder echter nog graag bedanken. En na een oproep op onze site heeft ze die dus ook gevonden. "Mijn nicht vertelde het mij", aldus dokter Cosyn. "Daarna had ik telefonisch contact met de familie."

Dokter Cosyn is van plan om haar daar binnenkort te gaan bezoeken. "Op 11 november hebben we afgesproken. Ik kijk ernaar uit om haar in gezonde toestand terug te zien. Want het was echt wel een zeer levensbedreigende situatie. Het doet me plezier om te weten dat ze het gered heeft. Maar nogmaals: ik heb gedaan wat elke dokter zou doen."

(TL)

Lena Beeckman (66) uit Erpe-Mere ging op zoek naar de dokter die in oktober haar leven redde op een parking in Frankrijk. Maar meer dan het feit dat de man van Knokke was, wist ze niet. Ze lanceerde een oproep op onze site en die kende resultaat. Want dokter Piet Cosyn (68) herkende zichzelf in het verhaal. "Ik was toen ook op reis. Toen we op die parking kwamen, zag ik die vrouw in kritieke toestand liggen. Ik heb haar de eerste zorgen toegediend voor ze naar het ziekenhuis werd overgebracht", zegt dokter Cosyn. "Maar ik heb enkel gehandeld zoals ik dat hoorde te doen hoor. Het is vooral dankzij het medische team dat haar daarna verzorgde dat ze er is door gekomen."Lena (66) was op 17 september op groepsreis in Saint-Malo in Frankrijk. Op een parking stapte ze van de bus, maar plots voelde ze zich onwel. Niet veel later was ze al buiten bewustzijn. Haar grote geluk was het feit dat toevallig net een Vlaamse dokter dezelfde parking opreed. "Die man heeft de situatie onmiddellijk juist ingeschat", zei Sandy Osselaer, de nicht van Lena, daar toen over. "Hij had meteen door dat ze niet gewoon even onwel was, maar dat er iets ernstigs mis was."Die man was dus dokter Piet Cosyn, een huisarts met 43 jaar dienst uit Knokke-Heist. En hij had inderdaad gelijk. Want in het ziekenhuis bleek dat Lena's aorta gescheurd was. Ze onderging een spoedoperatie en lag bijna veertien dagen in coma. Ondertussen stelt ze het goed en is ze in het KEI in Oostduinkerke aan het revalideren. Ze wilde haar redder echter nog graag bedanken. En na een oproep op onze site heeft ze die dus ook gevonden. "Mijn nicht vertelde het mij", aldus dokter Cosyn. "Daarna had ik telefonisch contact met de familie."Dokter Cosyn is van plan om haar daar binnenkort te gaan bezoeken. "Op 11 november hebben we afgesproken. Ik kijk ernaar uit om haar in gezonde toestand terug te zien. Want het was echt wel een zeer levensbedreigende situatie. Het doet me plezier om te weten dat ze het gered heeft. Maar nogmaals: ik heb gedaan wat elke dokter zou doen."(TL)