Wie helpt Lena Beeckman in zoektocht naar dokter uit Knokke: “Die man heeft mijn leven gered”

Lena Beeckman (66) uit Erpe-Mere en haar familie zijn op zoek naar de man die haar leven redde. Een dokter uit Knokke schatte haar toestand op reis in Frankrijk goed in. “Haar aorta was gescheurd. Maar zonder die man had ze het nooit overleefd.”

Lena Beeckamn werd begin oktober naar België gerepatrieerd. Ze herstelde verder in het UZ in Gent en verblijft momenteel in het revalidatiecentrum KEI in Oostduinkerke. © TL

Een dokter uit Knokke. Met die beperkte omschrijving is Lena Beeckman (66) uit Erpe-Mere op zoek naar haar reddende engel. Toen haar aorta op reis in Frankrijk scheurde, maakte de dokter een correcte inschatting. En die maakte voor Lena het verschil tussen leven en dood. Momenteel is ze aan het revalideren aan de zee, maar dat kan wel even anders geweest zijn. “Zonder die man had ze het nooit gehaald. Dat kregen we al van alle specialisten te horen. Hij heeft simpelweg haar leven gered”, aldus de familie.

Lena (66) was op 17 september op groepsreis in Saint-Malo in Frankrijk. Op een parking stapte ze van de bus, maar plots voelde ze zich onwel. Niet veel later was ze al buiten bewustzijn. Haar grote geluk was het feit dat toevallig net een Vlaamse dokter dezelfde parking opreed. “Die man heeft de situatie onmiddellijk juist ingeschat”, zegt Sandy Osselaer, de nicht van Lena. “Hij had meteen door dat ze niet gewoon even onwel was, maar dat er iets ernstigs mis was.”

Spoedoperatie

Lena werd in allerijl naar het ziekenhuis van Rennes in Frankrijk overgebracht. Daar bleek dat haar aorta gescheurd was en onderging ze meteen een spoedoperatie. Bijna veertien dagen lang lag ze in coma. “Voornamelijk omdat de pijn ondraaglijk was. Maar beetje bij beetje probeerden de dokters haar wakker te maken.”

Uiteindelijk werd Lena begin oktober naar België gerepatrieerd. Ze herstelde verder in het UZ in Gent en verblijft momenteel in het revalidatiecentrum KEI in Oostduinkerke. “Ze houdt van de zee, dus ze zit daar momenteel goed. Het is eigenlijk een wonder dat ze zo goed herstelt. Enkel spreken gaat iets moeizamer, maar ze is helemaal helder en bij de pinken”, aldus nichtje Sandy.

Zoektocht naar reddende engel

Maar Lena en haar familie zouden maar wat graag ook de reddende engel bedanken. En daarom zijn ze dus een zoektocht gestart naar de dokter uit Knokke. “Er zou ter plaatse gezegd zijn dat hij uit Knokke was. Maar niemand kon een deftige beschrijving geven. Dus voorlopig moeten we het daar mee doen. We geloven echter wel dat het moet lukken. Hoeveel dokters uit Knokke zouden in september in Saint-Malo geweest zijn? Volgende week is tante jarig. We zouden haar tegen dan toch graag kunnen zeggen dat we weten wie haar gered heeft.”

Bent u de dokter in kwestie of weet u over wie het gaat? Neem dan contact met onze redactie op via tim.lescrauwaet@gmail.com.

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.