Leerlingen Immaculata houden stoepactie met Valentijnsroosjes

© MVQ
© MVQ
Redactie KW

Voor alle mensen die ze nog even moeten missen, organiseerde de leerlingen van de Vrije Basisschool Immaculata in De Panne een hartverwarmende actie met rozenplantjes.

“We moeten momenteel heel wat mensen missen die we graag zien”, zegt Mieke Geldof van het directieteam van VBS Immaculata. “Een bezoekje aan oma, opa, mamie of opi kan nu even niet. We moeten het houden bij een raambezoek, een telefoontje of even zwaaien tijdens een videochat. En dat is wennen, voor ons allemaal…”

Verbinding

“Normaal organiseert ons oudercomité een aantal vaste activiteiten, maar corona strooide roet in het eten. De barbecue en spelletjesavond vielen in het water. De jaarlijkse kerstzang op de markt van De Panne kon niet doorgaan. Tijdens een online meeting met het oudercomité besloten we om iets te doen voor de grootouders, tantes, nonkels… Kortom, voor alle mensen die het nodig hebben om eens opgebeurd te worden. Het moeilijkste in het coronaverhaal, dat is toch dat we die ‘verbinding’ missen.”

Het oudercomité verkocht voor valentijn rozenplantjes om zo aan de mensen rondom hen te tonen dat ze aan hen denken. De leerlingen maakten in de klas een gepersonaliseerd kaartje met een lieve boodschap op. Het werd dus een stoepactie uit liefde. Het was niet de bedoeling om grote winsten te boeken. Op de verkoopflyer werd ook genoteerd dat de kinderen niet van deur naar deur mochten gaan. De kinderen konden inschrijven met een bijgevoegd formuliertje.”

Liefdevolle boodschap

Het werd een succes. Er werden 221 rozenplantjes verkocht. Iedere leerling, ook wie geen plant kocht, kreeg een briefje waarop hij of zij een liefdevolle boodschap kon schrijven. Wie wel een plant kocht mocht deze boodschap vastmaken aan het rozenplantje. Zonder plantje kan deze boodschap in de brievenbus worden gestopt. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee blije gezichten toveren. Mijn moeder was alvast heel blij met het stoepgeschenkje van haar kleinkinderen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.