Leerlingen De Rietzang aan de slag in Albert Heijn tijdens Talentendag: “Proeven van wat leren op de werkvloer precies inhoudt”

26 leerlingen van De Rietzang gingen aan de slag in de Albert Heijn. © ZB
Redactie KW

Voor de tiende keer op rij namen 3.000 studenten uit het vijfde en zesde leerjaar deel aan de Talentenstage van het Vlaamse Jonge Ondernemingen, kortweg Vlajo. In Oostende ontdekten 26 leerlingen van Bewonderwijs-school De Rietzang hun supermarkttalent in de Albert Heijn.

Ieder jaar organiseert het Vlajo praktijkgerichte talentenstages voor leerlingen van het lager, middelbaar en hoger onderwijs. Op basis van de kwaliteiten van de studenten worden ze uitgedaagd om op een creatieve manier te solliciteren naar een echte job. Na het sollicitatiegesprek lopen de leerlingen meteen een halve dag mee op de werkvloer. In Oostende gingen 26 leerlingen van De Rietzang, een school voor buitengewoon onderwijs, aan de slag in de Albert Heijn.

“We doen elk jaar mee aan de Talentenstage en worden keer op keer heel goed onthaald door Albert Heijn. Een ervaring als deze heeft een ongelooflijke meerwaarde voor onze leerlingen. De Talentendag van Vlajo is ook gekoppeld aan een lessenreeks, waarbij onze leerlingen op voorhand al heel wat te weten komen over de verschillende functies op de werkvloer”, vertelt Shiara Maes, klasleerkracht van De Rietzang.

Talenten

Met de gezonde porties stress gingen de leerlingen om 9 uur aan de slag. Sommigen mochten de kassa bedienen, anderen stonden dan weer paraat in de zuivelafdeling of hielpen mee om de rekken aan te vullen. Tijdens de praktische stage (die een halve dag duurt, red.) ontdekken ze hun ondernemende talenten in een niet-schoolse omgeving en proeven van wat ‘leren op de werkvloer’ precies inhoudt. De klemtoon ligt op het ontdekken van ondernemende vaardigheden en het maken van sterke positieve keuzes. “Ze waren allemaal zeer enthousiast. Nog maar eens het bewijs dat we er goed aan doen om die stages te blijven houden. Aan de hand van positieve inloopstages zien de studenten dat wat ze doen er wél toe doet”, vult Shiara nog aan.

Kort voor de middag kreeg elke leerling een diploma en een schortje van de Albert Heijn. “We kijken altijd uit naar deze dagen. Ik vind het fantastisch om ons werk elk jaar opnieuw te ontdekken door de ogen van de leerlingen. We zijn er trots op dat de afgelopen tien jaar al meer 10.000 leerlingen een talentenstage deden in onze winkel”, besluit Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België. (ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier