Leerkrachten en begeleiders De Keiwijzer testen negatief op covid-19

© LBR
Redactie KW

Alle leerkrachten en begeleiders van De Keiwijzer hebben negatief getest op covid-19. Nog niet alle resultaten van de internen en leerlingen zijn er, maar tot nu toe zijn die allemaal negatief. Vanmorgen kregen ze wel bericht dat er nog 1 leerling positief heeft getest en ook die klas werd in quarantaine geplaatst.

Momenteel zijn er in het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut twee klassen in quarantaine en daarnaast nog een 5-tal leerlingen die intern zijn in internaat De Keiwijzer. In de eerstegraadsschool De Keiwijzer verblijven 14 leerlingen in quarantaine die ook intern zijn op internaat De Keiwijzer.

Op het internaat De Keiwijzer in Poperinge testte een intern positief op het coronavirus. Alle secundaire internen, in totaal 24, moesten in quarantaine en werden getest. Ook de 14 klasgenoten van de besmette leerling worden getest en zitten in quarantaine. Uit de contactopvolging is ondertussen gebleken dat ook een andere leerling besmet is met het coronavirus. Alle 15 klasgenoten van die leerling werden eveneens in quarantaine geplaatst.

“De moeder van een intern is besmet met het coronavirus en kwam gisteren (woensdag) haar dochter ophalen zodat ook zij kon getest worden. Deze morgen kregen we bericht dat ook zij positief heeft getest.In samenspraak met het CLB werd beslist om alle secundaire internen in quarantaine te plaatsen en hen te laten testen. In totaal gaat dit om 24 secundaire internen. Alle begeleiders werd ook gevraagd om zich te laten testen”, zegt Marc Bailliu, beheerder van internaat De Keiwijzer in Poperinge.

“De opvang van onze lagere internen kan blijven doorgaan, aangezien dit een andere bubbel is en deze kinderen niet in contact kwamen met de secundaire internen.”

Online lessen

In het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut werden de klasgenoten van de besmette leerling in quarantaine geplaatst en ook zij worden getest. “Dat zijn 14 leerlingen in totaal. Daarnaast worden ook drie leerkrachten in quarantaine geplaatst. Het gaat om leerkrachten die tot de risicogroep behoren en die nauw contact hadden met de leerling. Zij werden inmiddels getest, alle resultaten waren negatief. De 15 klasgenoten van een tweede, positief geteste, leerling, zijn inmiddels ook in quarantaine geplaatst”, zegt Lieven Delvoye, coördinerend directeur van de Poperingse scholengemeenschap Bertinus Collectief Poperinge.

“Verder werden drie leerlingen gecontacteerd in het kader van de contacttracing. Ook zij werden in quarantaine geplaatst en moeten getest worden.”

Ondanks de quarantaine blijven de lessen doorgaan. “We laten de leerlingen niet los, omdat ze in quarantaine moeten. De leerlingen zullen online de lessen kunnen volgen en de leerkrachten zullen vanuit hun quarantaine ook blijven lesgeven.” (LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.