Laurinda Oliveira Ferreira verhuist haar huisboetiek naar de voormalige Vendome in Roeselaarsestraat in Izegem

Laurinda Oliveira Ferreira bij haar nieuwe zaak.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Laurinda Oliveira Ferreira bij haar nieuwe zaak.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Laurinda Oliveira Ferreira neemt een nieuwe stap met Fashion by elle. Ze neemt haar intrek in de Roeselaarsestaat 44, waar vroeger de Vendome was gevestigd.

Laurinda was 22 jaar lang het gezicht van kinderopvang ’t Freubelke en kent zo ook heel wat mensen in Izegem. Ook haar nieuwe zaak, boetiek Fashion by elle, sloeg meteen aan. “Ik ben nu tien maanden bezig en de zaken beginnen goed te gaan. Ik werk van thuis uit, maar ondertussen wordt steeds meer van ons huis ingenomen. Toen de kans zich voordeed om me hier in de Vendome te vestigen liet ik die niet liggen. Corine Devos is een topmadam die hier jarenlang haar kledingzaak uitbaatte met hart en ziel, een pandje met een hartje. Het voelde hier direct goed aan. We doen nu wat aanpassingswerken, maar de bedoeling is om tegen eind april of begin mei te openen.”

betaalbare kwaliteit

Fashion by elle is heel actief op social media, voornamelijk Facebook en Instagram. Daar kan je alle collecties bekijken en eventueel online bestellen .“Maar heel wat mensen komen ook bij mij thuis voor stylingadvies en om te passen. Dat kan op afspraak en dat zou ik ook gedeeltelijk willen behouden in de winkel”, zegt Laurinda. “Op maandag zal de zaak uitsluitend op afspraak open zijn, van 9 tot 21 uur. Ook op woensdag- en donderdagvoormiddag van 10 tot 13 uur werk ik op afspraak. De andere dagen van de week is de zaak doorlopend open, van 10 tot 18 uur, en kun je gewoon komen shoppen. Zo combineer ik het beste van de twee werelden. Het stylingadvies wil ik zeker niet laten vallen, omdat dat door heel wat klanten wordt geapprecieerd. Ik blijf qua mode ook dezelfde stijl aanbieden: casual, trendy en betaalbare kwaliteit.”

Lokaal kopen

Het centrum van Izegem krijgt er zo ook weer een zaak bij. “Ik ben hier goed ontvangen door de buren. Het centrum kan wel wat nieuwe vibes gebruiken en misschien komen er wel nog nieuwe zaken bij. Door corona is het immers voor iedereen duidelijk geworden dat lokaal kopen belangrijk is.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.