Lapscheure krijgt nieuw speelplein

Schepenen Filip Babylon en Eveline Van Quekelberghe met burgemeester Joachim Coens op het speelplein. © (Foto PDV)
Piet De Ville

Het openbaar speelplein in de Damse deelgemeente Lapscheure is volledig vernieuwd. Het stadsbestuur heeft ermee als doel de rol van het speelplein als buurtontmoetingsplek te versterken.

De bewoners van Lapscheure waren al enige tijd vragende partij om het speelpleintje aan de Kwabettestraat te vernieuwen. Bij de uitwerking van de plannen, opgemaakt met hulp van Regionaal Landschap Houtland, werd dan ook rekening gehouden met hun dromen en ideeën. De stedelijke diensten namen de concrete uitvoering op zich.

“We hebben het bestaande speelplein omgetoverd in een aantrekkelijke plek voor ontdekking en ontplooiing”, zegt schepen van Jeugd Eveline Van Quekelberghe (CD&V+). “De speeltoestellen zijn aantrekkelijk voor kinderen van 3 tot ongeveer 12 jaar oud. En de grote tafel is dan weer op maat van de plaatselijke school die er lessen in open lucht kan in organiseren.

Schepen voor Groenbeleid Filip Babylon (CD&V+) wijst erop dat er veel aandacht werd besteed aan de aankleding met een weloverwogen keuze van bloemen en planten: “De bezoeker kan op onze speelpleinen de waarde van de natuurlijke elementen ontdekken. Ook dat is een facet van avontuurlijk spelen.” Volgens burgemeester Joachim Coens (CD&V+) is de investering van ongeveer 14 000 euro een mooi voorbeeld van de wijze waarop Damme verder evolueert in de richting van een zogenaamde Slow City, met veel aandacht voor duurzaamheid, ontmoeting en onthaasting.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.