Langemark pakt opnieuw uit met Bakelandt-Mysterie

Jo Lottegier bij de start van de speurtocht.© (Foto PCO)
Jo Lottegier bij de start van de speurtocht.© (Foto PCO)
Redactie KW

Een nieuw Bakelandt-Mysterie vraagt om ontsluiering. Voor het tweede jaar op rij maakt rover Bakelandt deze zomer de straten van Langemark-Poelkapelle onveilig.

“Het speciale aan deze unieke speurtocht bestaat erin dat de deelnemer op zoek moet gaan naar de juiste richting van de route om de zoektocht volledig te kunnen afwerken. Ruim 200 kandidaten dienden vorig jaar de deelnemersbrochure in”, zegt ontwerper Jo Lottegier van het team Ontspannen. De startplaats is dit jaar het Guynemerplein in Poelkapelle. “Aan de hand van 18 raadsels in ware escaperoomstijl baan je je een weg doorheen het prachtige landschap van Langemark-Poelkapelle. Wanneer je een fout antwoord op het raadsel uitdoktert, rijd je verkeerd, maar kom je na ongeveer 300 meter Bakelandt op jouw pad tegen die je terugstuurt om het juiste pad te volgen.”

Ludovicus Baekelandt is onlosmakelijk verbonden met Langemark-Poelkapelle. Hij leefde eind 18de eeuw in het Vrijbos, dat toen een groot deel van Langemark-Poelkapelle bestreek. En deze zomer pakt hij dus uit met het Bakelandt-Mysterie. “Op tal van kruispunten moet je raadsels oplossen om de weg te vinden. De raadsels variëren van makkelijk tot heel moeilijk”, geniet Jo Lottegier met pretoogjes. “Als je alle raadsels correct oplost, dan fiets je om en bij de 25 kilometer. Heb je veel pech, dan kan de route oplopen tot 45 kilometer.”

“Deelnemers ontdekken heel wat mooie plekjes tijdens deze zoektocht. Het Bakelandt-Mysterie is vrij uniek in zijn concept. Mensen die niet vaak deelnemen aan zoektochten hebben met deze gratis zoektocht evenveel kans om een prijs te winnen als de geoefende speurder van de klassieke zoektocht.”

En er zijn ook prijzen te winnen. Twintig deelnemers kunnen een Unizo-bon winnen van 25 euro én bovendien kan iedere deelnemer in zijn deelnemersformulier een bon voor een gratis ijsje terugvinden dat te consumeren valt bij één van de drie toeristische infopunten: ’t Oud Gemeentehuis in Poelkapelle, Steenstraete in Bikschote of De Koornbloem in Langemark. In deze infopunten en in het gemeentehuis kan je trouwens ook de deelnemingsformulieren afhalen.

Het Bakelandt-Mysterie loopt van 15 juni tot en met 15 september. (PCO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier