Langemark maakt zich op voor de kermis

We zien de leden van het kermiscomité, het Bakelandtcomité en de organisatoren van de avondmarkt met v.l.n.r. Danny Priem, Koen Verdru, Dominique Vanpeteghem, Aaron De Naer, Marleen Soete, Betty Vandromme, Björn Ghyselen, Leen Louwagie, Herman Vannieuwenhuyse, Doris Dereyne, Kurt Kuyle en Cindy Vandewalle. Franky Vanthorre en Bert Vanhaverbeke ontbreken. © RB
Redactie KW

Volgende week, op 25, 26, 27 en 30 september, vindt in Langemark de jaarlijkse kermis plaats, maar door de coronamaatregelen ziet die er iets anders uit dan normaal. “Maar we zijn heel blij dat we toch een kermis kunnen presenteren”, vertelt Marleen Soete, schepen en voorzitter van het kermiscomité.

“De kermiskramen zullen in een lintvormige opstelling staan vanaf het Marktplein richting het Belfiuskantoor en de Kasteelstraat. De kermissfeer wordt op vrijdag 25, zaterdag 26, zondag 27 en woensdag 30 september op het publiek losgelaten. De verkleedstoet zal dit jaar niet door de straten paraderen. Maar er is wel een kleurenwedstrijd voor de kinderen van de kleuter- en lagere school.”

Programma

Op vrijdag 25 september opent de avondmarkt, aansluitend op de kermiskramen, om 16 uur. Er is ook een mobiele bar voorzien en van 18 tot 20 uur brengt Kartje Kilo er zijn coronaproof act Radio Mano Sport, gevolgd door dj Robin. Om 20.30 uur wordt de eerste kermisdag afgesloten met vuurwerk aan de vijver.

Op zondag 27 september is er om 10.30 uur kermisviering met aansluitend huldiging aan het monument van de gesneuvelden. Om 11.30 uur volgt een aperitiefconcert met JB Jackson en om 13 uur is er een wielerwedstrijd voor aspiranten. Om 16 uur treedt clown Cris Toon op voor of in de kerk.

Op woensdagavond 30 september vindt de wielerwedstrijd voor beloften en eliterenners zonder contract plaats. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.