Lachen geblazen met ‘Nonkel Jef & de verloren zoon’ in Oostkamp

Heel wat enthousiaste fans van de legendarische Vlaamse sitcom Nonkel Jef trokken naar Theater Elckerlyc in Antwerpen voor de feestelijke première van ‘Nonkel Jef & de verloren zoon’.

De cast van de voorstelling. © Christine

Iedereen was benieuwd naar de nieuwe theateravonturen van de Kempense boer Nonkel Jef, gespeeld door Ivo Pauwels, en de acteurs Luc Verhoeven, Linda De Ridder, Brik Van Dyck, regisseur Dirk Lavrysen, Patrick Onzia en Diana More. Het was meteen de aftrap voor een speelperiode van drie weken in Theater Elckerlyc, gevolgd door een theatertour door Vlaanderen van 21 april tot en met 31 mei. De cast is slechts één keer te gast op West-Vlaamse bodem, namelijk op vrijdag 27 april om 20 uur in CC De Valkaart in Oostkamp.

Wie herinnert er zich nog de succesvolle Vlaamse sitcom Nonkel Jef, die in de tweede helft van de jaren negentig op ons tv-scherm te zien was? De komische reeks over een boer op pensioen: Nonkel Jef was een ware publiekslieveling. Er werden ruim 175 afleveringen van gemaakt. Van Vlaamse cult gesproken…

In 2016 kreeg Nonkel Jef een bijzonder succesvol tweede leven in Theater Elckerlyc en daarna trok de voorstelling op tour door heel Vlaanderen. Na ‘Nonkel Jef zit in de patatten’ kroop Brik Van Dyck in zijn pen. Het resultaat is ‘Nonkel Jef & de verloren zoon’. Dirk Lavrysen regisseert dit stuk, waarin we de terugkeer van Izzy mogen meemaken.

De cast van de voorstelling.
De cast van de voorstelling.© Christine

Nonkel Jef is inderdaad terug! Samen met zijn vrienden Odette, Sander en Zotten Dré geniet Vlaanderens meest bekende boer van zijn oude dag op zijn hoeve. Maar als een gladde projectontwikkelaar uit de stad de boerderij wil gaan kopen, gaan de koeien aan het dansen. Kiest Nonkel Jef voor het grote geld of blijft hij trouw aan zijn Kempische koppigheid? En lijkt die roodharige landmeter niet sprekend op een oude bekende? Is hij het of is hij het niet? In dit stuk mogen we inderdaad de terugkeer van Izzy meemaken…

Heel wat BV’s waren op de afspraak

Heel wat BV's waren op de afspraak.
Heel wat BV’s waren op de afspraak.© Christine

Heel wat BV's waren op de afspraak.
Heel wat BV’s waren op de afspraak.© Christine

Heel wat BV's waren op de afspraak.
Heel wat BV’s waren op de afspraak.© Christine

Heel wat BV's waren op de afspraak.
Heel wat BV’s waren op de afspraak.© Christine

Info en tickets: www.nonkeljefinhettheater.be of 070 691 002 (max. 0,30 euro/min).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.