In de ban van de liefde: Teater Studio James Ensor uit Oostende pakt uit met verrassende voorstelling ‘Almost, Maine’

Deze cast brengt straks een aantal pakkende taferelen en dialogen. © EW
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Van 22 tot 24 februari brengt Teater Studio James Ensor ‘Almost, Maine’ op de planken van CC De Grote Post in Oostende. Deze tekst van John Cariani belooft een tiental taferelen met verrassende en onverwachte invalshoeken, met doorheen de dialogen telkens de liefde als rode draad.

Regisseur Rik Vanovenberghe is niet aan zijn proefstuk toe bij Teater Studio James Ensor. “Ik ben ongeveer 15 jaar betrokken bij de toneelvereniging en teken nu voor mijn vierde regie hier”, opent Rik. “Tien jaar geleden zag ik enkele fragmenten van ‘Almost, Maine’ tijdens Spots op West, een jaarlijks locatietheaterfestival in Westouter. Ik was meteen onder de indruk van de kracht van deze teksten en de sterke dialogen. De voorstelling bleef hangen in mijn achterhoofd om later ooit zelf aan te pakken. Nu is het zover.”

Ontwapenend

De toeschouwer mag zich straks verwachten aan een tiental taferelen die op een slimme en ontwapenende manier geschreven zijn, met de liefde als rode draad. Alle scènes spelen zich af op een koude avond in de winter in Almost, een fictieve plek in de staat Maine. Terwijl duizenden sterren schitteren en het noorderlicht de sneeuw inkleurt, beleven de bewoners de liefde op de vreemdste manieren.

“Elke confrontatie tussen de personages tovert een glimlach op je gezicht”

“Gewone mensen openen hun hart voor elkaar. Hun liefdevolle ontmoetingen leggen op een ontroerende en soms pijnlijk onhandige manier bloot hoe complex graag zien wel is. Liefde wordt gevonden, maar ook gebroken door kleine toevalligheden, onverwachte gesprekjes, een juist woord op het juiste moment… Elke confrontatie tussen de personages tovert een glimlach op je gezicht”, weet Rik.

Jonge cast

“Ik heb voor dit stuk gekozen om eens een voorstelling te kunnen maken samen met uitsluitend jonge spelers. Dat zorgt voor een andere en frisse dynamiek. Als we deze groep samen kunnen houden, dan ziet de toekomst van Teater Studio James Ensor er goed uit”, aldus nog Rik Vanovenberghe.

Cast: Dana Brasseur, Chloé Robyn, Emma Wets, Joëlle Wets, Kelly Couckuyt, Vannety Vanbavinckhove, Zoë Heuvicq, Chris Poitier, Jasper Feyen, Matthias Feyen en Nick Onink.

Voorstellingen: op donderdag 22 februari (20 uur), vrijdag 23 februari (20 uur) en zaterdag 24 februari (14 en 20 uur) in CC De Grote Post, zaal Dactylo. Tickets via De Grote Post en UiTloket stadhuis (0800 1 8400, 059 25 81 84 of uit@oostende.be).

Lees meer over: