KWS Houthulst brengt eigen bier op de markt: Out-Hulst

Bestuursleden van KWS Houthulst Daniël Derycke, Birger Kimpe en Kristof Delheye klinken met het nieuwe bier. (foto ACK) © type="Seq" annie callewaert
Redactie KW

KWS Houthulst brouwde een eigen biertje Out-Hulst. Het speciaalbier van 7 graden is verkrijgbaar via het bestuur en spelers.

KWS Houthulst organiseert ieder jaar een vleesverkoop. “We verkopen dan traditioneel gebraad dat de mensen kunnen diepvriezen of onmiddellijk klaarmaken”, vertelt Birger Kimpe voorzitter van KWS. “Maar heel wat jonge mensen hebben niet meer de tijd of de zin om gebraad, dat toch een lange tijd nodig heeft, te bereiden en daarom zochten we naar een alternatief.”

Uniek recept

Een hele tijd geleden kreeg KWS een reclame toegestuurd van een brouwerij die bier maakt naar de wens van de klant en dat leek hen wel wat. “ We namen contact met de brouwerij en gingen met een aantal leden van het bestuur op bezoek. Daar konden we verschillende soorten proeven en onze voorkeuren doorgeven”, lacht Birger “ aan de hand van onze voorkeuren werd een recept gemaakt dat we opnieuw konden proeven, en het smaakte ! Het bijzondere is dat dit recept uniek is en voor altijd voor ons voorbehouden blijft. De brouwerij start met het brouwen vanaf 500 liter, dat is evenredig aan 60 bakken.”

Het recept sloeg aan nu was het nog zoeken naar een naam. “ Op Wikipedia vonden we dat in 1096 al de naam Out-Hulst werd vermeld, de allereerste naam van Houthulst dus. Dat vergemakkelijkte de naamkeuze. Het is een biertje dat langere tijd houdbaar is en wordt aangeboden per six-pack.” De keuze viel op een blond speciaalbier van 7° in flessen van 33 cl. , een pittig blondje, tintelend fris met een hint naar hoppe en gerstemout, een ideaal biertje om tijdens de feestdagen aan te bieden aan het bezoek of gezellig thuis van te genieten.”

“In onze kantine kunnen we het niet verkopen want we zijn aan een vaste brouwer verbonden maar ons bier is te verkrijgen via ons bestuur, via de spelers, via contact met Birger Kimpe email birger.kimpe@gmail.com en is ook via een bericht op onze Facebookpagina te bestellen. “ De prijs voor een six-pack komt op 22,80 euro. Onze voorraad is beperkt dus wie ervan wil genieten, bestelt best zo snel mogelijk”, besluit Birger. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.