Kuurne organiseert Urban Walk & Run ten voordele van 11.11.11.

Kuurne organiseert voor de eerste maal een 11.trail. © BRU
Redactie KW

Na Roeselare organiseert nu ook Kuurne als tweede West-Vlaamse gemeente een

Urban Walk & Run ten voordele van 11.11.11.

“Het is voor de eerste maal dat we deze 11.trail organiseren in Kuurne”, vertelt Johan Vanden Berghe die een van de organisatoren is van het evenement. “Aanleiding van dit evenement is de 40ste verjaardag van het 11.11.11 comité Kuurne. Gelukkig kan ons comité daarbij rekenen op de samenwerking met tal van andere Kuurnse verenigingen en geïnteresseerden. Daarnaast konden we ook terugvallen op de ervaring van enkele andere steden die ons reeds voorgingen zoals Roeselare, Dilbeek en Turnhout waar dit loop- en wandelevenement al respectievelijk 3, 1 en 2 keer doorging. In Roeselare legden vorig jaar niet alleen 1300 lopers het parcours van ongeveer 8 km af maar konden ook 600 wandelaars een verkorte versie van het parcours afwandelen.”

Hoewel de organisatie nog niet kwijt wil in welke gebouwen de deelnemers van dit evenement zullen langskomen, konden we tussen de lijnen door reeds vernemen dat het gemeentehuis, de St.-Michielsdrukkerij en de Sint-Pieterskerk zeker op het verlanglijstje staan van de organisatie.

Wie wenst deel te nemen aan de 11.trail kan in Kuurne terecht op zondag 1 december vanaf 14.00 uur. De start van deze 11.trail is voorzien aan de Hoeve Vandewalle.

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.