Kunstacademie van Waregem in de bres voor De Warmste Week

Caniga Mestdagh nam samen met het gitaarensemble Alegria het initiatief om een actie te organiseren ten voordele van De Warmste Week. De kunstacademie was meteen bereid om dat initiatief te steunen en op zaterdag 22 december is dat the place to be.

Directeur Paul De Meyer, Charlotte Lammertijn, dirigente van Alegria en Canigia Mestdagh, initiatiefneemster en lid van Alegria, drie van de sterke schouders onder de actie voor De Warmste Week. © IVD

“Zeven jaar geleden organiseerde ik al eens een soort ‘knuffelactiviteit’ voor De Warmste Week” en het leek mij leuk om dit jaar opnieuw iets op touw te zetten, maar dan in de schoot van het gitaarensemble Alegria”, vertelt Canigia Mestdagh.

“Onze dirigente Charlotte Lammertijn was meteen voor dat idee gewonnen. Meer nog, directeur Paul De Meyer en de volledige kunstacademie wilden daar zelfs aan meewerken. Naar een goed doel moest ik niet lang zoeken, want ik ben enige tijd gastgezin geweest voor de vzw Canisha, die assistentiehonden opleidt. Dat is een heel intensieve taak, want je moet in principe 24 uur op 24 met de opleiding van die hond bezig zijn. Hij blijft ook altijd bij de begeleider en hij gaat zelfs mee op boodschap en naar het werk.”

“Een hond opleiden kost ongeveer 26.000 euro en wij willen daar ons steentje toe bijdragen omdat wij weten hoe belangrijk en onmisbaar dergelijke honden zijn voor de mensen die ze echt nodig hebben. Wij beginnen onze actiedag om 10 uur met een demonstratie met een assistentiehond.”

Vijf locaties

“Zaterdag 22 december zal er van 10 tot 22 uur non-stop muziek, woord, dans en beeldende kunst te bewonderen zijn. Op de site van de kunstacademie organiseren wij om het uur op vijf verschillende locaties activiteiten met diverse optredens, workshops door leerlingen en leerkrachten en zelfs een pop-upshop”, neemt directeur Paul De Meyer over.

“Wij weten hoe onmisbaar assistentiehonden zijn voor wie ze echt nodig heeft”

“Het was een hele klus om dat allemaal in mekaar te steken, maar Veerle Secember heeft dat werkelijk perfect gecoördineerd. Tussen 15 en 16 uur verlaten wij even de academie voor een artistieke verrassingswandeling door Waregem. Dat doen wij om 20 uur opnieuw voor een kerstconcert in de dekenale kerk door het koor Con Cuore onder de leiding van Jan Vuye. Naast het goeie doel dat wij steunen, is onze actiedag voor alle Waregemnaars een ideale gelegenheid om de verschillende facetten van onze kunstacademie te leren kennen.” (IVD)

De toegangsprijs voor een volledige dag bedraagt 5 euro, jongeren tot 18 jaar betalen 3 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.