Kritiek op late communicatie over verhuizen woensdagmarkt

Een delegatie van het stadsbestuur met staande links schepen Joost Cuvelier samen met bestuursleden van het Marktkramerscomité. De beslissing om de woensdagmarkt tijdelijk te verhuizen, werd samen genomen. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

De Torhoutse woensdagmarkt wordt tijdens de heraanleg van de stadskern voor tien maanden naar de Industrielaan en de parking van zaal De Mast verplaatst. Tijdens de gemeenteraadszitting van maandag nam raadslid Ruben Vangheluwe (Groen) de communicatie daarover op de korrel.

“Er werd te laat over gecommuniceerd”, zei hij. “Het stadsbestuur wist al langer dat de heraanleg van de Markt er zat aan te komen, dus had het allemaal beter en vroeger overlegd kunnen worden. Nu is de wrevel bij een aantal marktkramers en zeker bij de horecamensen op de Markt begrijpelijk. De beslissing tot de verhuizing naar de Industrielaan en de parking van zaal De Mast werd halsoverkop genomen.”

800 strekkende meter marktkramen

Schepen van Markten Joost Cuvelier (CD&V) reageerde dat het Marktkramerscomité zijn volle steun gaf voor de verhuizing. “Dat comité vertegenwoordigt marktkramers uit verschillende sectoren, van kleding tot voeding”, zei hij. “Uiteraard hebben wij intensief met het comité gepraat. We hebben deze beslissing dus niet op eigen houtje genomen. We hebben er ook naar de bevolking toe over gecommuniceerd, onder andere via een foldertje in alle brievenbussen.”

De schepen had begrip voor de horecamensen op en om de Markt die inkomsten zien verloren gaan. “We zullen op woensdagvoormiddag een shuttlebusje inleggen tussen de Markt en de Industrielaan”, zei hij. “We willen er alles aan doen om de horecazaken te helpen. Maar we konden het verhuizen van de in totaal 800 strekkende meter marktkramen niet vermijden. Dit was de best mogelijke oplossing.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.