Krak Kelly Steen : “Hopelijk kunnen er snel weer concerten doorgaan”

Kelly Steen met haar partner Kris Debergh en de kinderen Hylke en Rube.© ACK
Kelly Steen met haar partner Kris Debergh en de kinderen Hylke en Rube.© ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Kelly Steen werd verkozen tot Krak van Diksmuide dankzij haar jarenlange inzet voor de Keiemse majoretten. Ze maakt al sinds haar vijfde deel uit van de majoretten en geeft ondertussen al twintig jaar les. Daarnaast is ze ook bestuurslid van de koninklijke harmonie Sint-Cecilia.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Toen ik vernam dat ik genomineerd was, viel ik volledig uit de lucht”, lacht Kelly. “Ik ben ontzettend blij en ook heel verrast dat ik de verkiezing won. Blijkbaar zijn er nog heel wat mensen die de majoretten waarderen en het op prijs stellen dat iemand zich daarvoor inzet. Mijn man is supertevreden voor mij en de kinderen zijn trots op hun mama. Er waren heel wat mensen die me vertelden dat ze voor mij gestemd hadden en velen zegden me ook dat ik voor hen al de Krak was. Dat doet wel deugd. Voor mezelf had ik gehoopt niet als laatste te eindigen, al moest ik niet per se winnen. Zo ben ik dan wel: als ik iets doe, dan ga ik ervoor. Want hoewel ik eerst overdonderd was, heb ik mij volop in de strijd geworpen. Ik wil heel graag iedereen bedanken die op mij stemde en ik wil ook benadrukken dat ik het de andere kandidaten zeker ook gunde. Ook zij presteren heel wat voor onze maatschappij.”

“Ik ben ook heel blij met het aandenken dat ik kreeg, dat had ik al helemaal niet verwacht. Ik dacht dat het bij een artikel in de krant zou blijven, maar het is een waardevol aandenken, een leuke waardering die zeker een mooi plaatsje zal krijgen bij ons thuis. Ik wil deze verkiezing ook opdragen aan Judith Colaert, die al enkele jaren meehelpt en les geeft aan de middengroep en aan Luna Verslype die mij sinds een paar maanden helpt bij de beginners. Allebei dansen ze ook nog mee bij de gevorderden, maar ik wil ook alle majorettes bedanken.”

Een erkenning voor de inzet van het hele majorettekorps

Intussen is ook de dochter Hylke actief bij de majorettes en speelt ze in de jeugdharmonie klarinet, net als haar mama. Zoon Rube drumt en speelt trompet en hoopt ook volgend jaar te kunnen starten bij de jeugdharmonie. “Voor het ogenblik hebben we vier groepen majorettes die met lede ogen hun jaarlijks concert, het concert met Keiem kermis en vooral ook hun deelname aan de VLAMO-wedstrijd geannuleerd zagen door het coronavirus.”

De majorettes die repeteren in de nieuwe sportzaal van de basisschool in Leke vinden het heel jammer dat ook nu nog alle lessen stil liggen en kijken al volop uit naar de toekomst.

Levenswerk

“Dankzij het majorettekorps wordt de harmonie vaak gevraagd op evenementen, maar de majorettes worden ook soms alleen uitgenodigd. Voor de majorettes mogen er best wel wat meer wandelconcerten georganiseerd worden. Daar kijken ze naar uit en dat doen ze heel graag”, vertelt Kelly. “We hopen dat we dit jaar ook kunnen deelnemen met ons pompomteam aan de VLAMO-wedstrijd en zeker ook dat de concerten opnieuw kunnen doorgaan, dat is waar we op focussen dit jaar. Zelf zal ik de majorettes nooit loslaten. Dat is mijn levenswerk en daar kan ik geen afscheid van nemen, maar ik sluit niet uit dat ik op een gegeven moment zal besluiten om het lesgeven door te geven en verder bij de majorettes te blijven als coördinator. Maar het helemaal loslaten, dat zal ik nooit kunnen”, besluit een gelukkige Krak.

Had je verwacht dat je deze Krak-verkiezing zou winnen?

“Ik ben heel erg verrast. Stiekem had ik het wel gehoopt, maar toch totaal niet verwacht. Het is een aangename verrassing waar ik heel blij mee ben.”

Wat betekent het voor jou en wil je er verder iets mee doen?

“Het is een erkenning voor mijn inzet, maar tegelijk ook voor de inzet van het hele majorettekorps. Wat ik er verder mee zal doen, daar heb ik nog niet echt over nagedacht. In ieder geval ben ik zeker van plan om verder te gaan zoals ik nu bezig ben. Wat ik nu doe, doe ik met hart en ziel. Het majorettekorps, dat is mijn kindje. Het ligt mij zeer nauw aan het hart.”

Hoeveel tijd besteed je per week gemiddeld aan de majorettes en de harmonie?

“Voor de majorettes ben ik al snel een uur of meer bezig met voorbereidingen en daarnaast nog twee uren lesgeven en dan thuis nog de administratie doen. Bij de harmonie ben ik iedere week present op de repetitie van anderhalf uur, na de repetitie hou ik de bar open en verder doe ik nog wat administratie zoals het maken, bezorgen en sorteren van kopies en dergelijke.”

Kelly Steen

Privé

Kelly (36) is de partner van projectmanager Kris Debergh (50). Het paar woont in Keiem en heeft twee kinderen: dochter Hylke (11) en zoon Rube (10).


Loopbaan

Kelly volgde de richting Latijn-Wiskunde in het KTA in Diksmuide. Nadien studeerde ze aan de Hogeschool Gent voedings- en dieetleer en een postgraduaat oncologie en pediatrie. Ze is nu bezig aan een opleiding eetstoornissen. Ze werkt fulltime in AZ West in Veurne en is in bijberoep zelfstandig diëtiste.


Vrije Tijd

Met heel veel passie traint ze de majorettes. Daarnaast speelt ze ook klarinet bij de koninklijke harmonie Sint-Cecilia in Keiem. Af en toe gaat ze ook tennissen.

Bekijk de video’s en verhalen van alle Kraks 2020 op www.kw.be/proficiat

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.