Kortrijkzanen mogen vanaf maandag terug naar het stadhuis, maar enkel op afspraak

Je kan voorlopig enkel op afspraak in het stadhuis terecht. © AN
Annelies Nollet

Nu de coronamaatregelen versoepeld worden, start ook Stad Kortrijk de dienstverlening weer op. Vanaf 4 mei kan je terecht bij de balie burgerzaken en de balie bouwen, ondernemen en wonen op afspraak. De groenophaling volgt opnieuw de normale kalender. Uitleendepot 102 is deels beschikbaar.

De Nationale Veiligheidsraad maakte op vrijdag 24 april een exitstrategie voor de coronacrisis bekend. De maatregelen zullen stilaan versoepeld worden. Ook bij de stadsdiensten start de dienstverlening opnieuw op vanaf maandag 4 mei. “Dat zal stapsgewijs gebeuren om de basisvoorwaarden rond veiligheid en hygiëne te kunnen garanderen en zowel stadsmedewerkers als inwoners te beschermen”, klinkt het.

Burgerzaken en bouwen

De balie Burgerzaken is enkel toegankelijk op afspraak van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Een afspraak moet minstens 1 dag op voorhand geboekt worden. De stad roept bovendien op om zoveel mogelijk gebruik te maken van de digitale dienstverlening via www.kortrijk.be/thuisloket. “Kom indien mogelijk alleen naar de afspraak. Bij ziekte wordt met aandrang gevraagd om thuis te blijven.”

Ook de balie Bouwen, Ondernemen & Wonen is enkel toegankelijk op afspraak. Een afspraak maken om een openbaar onderzoek in te kijken of andere vragen die verband houden met (ver)bouwen, milieu, omgevingsvergunningen of wonen kan je maken via 056 27 84 00 of bouwen.milieu.wonen@kortrijk.be.

De verschillende recyclageparken blijven open op afspraak. De groenophaling volgt vanaf maandag opnieuw de normale kalender. Uitleendepot 102 is enkel toegankelijk op afspraak, in eerste instantie voor het ontlenen van verkeersborden.

Sporten

Sportactiviteiten in openlucht mogen opnieuw ruimer dan fietsen en wandelen. In Kortrijk zullen in een eerste fase de atletiekpistes en tennisterreinen opnieuw toegankelijk zijn, maar dit beperkt. Enkel clubleden tennis en atletiek en tennisleden van Sportplus zijn toegelaten op de sportsite. Het gaat over: atletiekpistes SC Olympiadeplein (Marke) en SC Wembley (Heule) en tennisterreinen SC Olympiadeplein (Marke), SC Wembley (Heule), SC De Weimeersen (Rollegem) en SC Ter Biezen (Bissegem). Sportplusleden tennis dienen op voorhand online of telefonisch (enkel in voormiddag tussen 8.30 uur en 12.30 uur) te reserveren via Sportplus op 056 27 80 00.

De Finse piste, petanqueterreinen en andere openbare sportterreinen zoals basketbal- en voetbalterreinen blijven voorlopig gesloten. Ook speeltuinen blijven gesloten.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.