Kortrijkzanen dansen Jerusalema als bedanking

© TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het is geen geheim meer dat de Kortrijkzaan Jean-Philippe Vrijghem opkomt voor iedereen die zich ingezet heeft tijdens de coronacrisis. Na een succesvolle verkoop van t-shirts voor het goede doel en een hahstag #jpstyle lancering die oproept om altijd een mondmasker te dragen was het nu tijd om het immens populaire Jerusalema dansje naar de voorgrond te brengen ter hoogte van de Blauwe Poort.

In normale omstandigheden ging deze dans gepaard gaan met de nabijgelegen mosselsouper die door diverse redenen afgeblazen werd. “We gingen eigenlijk deze dans combineren met het volk van de souper maar door Corona hebben we alles wat moeten inperken. We moeten ons uiteraard aan de veiligheidsregels houden”, verduidelijkt Jean-Philippe ons. In totaal waren er een vijftigtal deelnemers ingeschreven waarvan er door het slechte weer maar dertig opdoken.

https://www.youtube.com/watch?v=Fl-Q-hG0IP0

“We hebben hier heel wat ruimte en iedereen kan de nodige afstand bewaren. Iedereen draagt ook een mondmasker en is super enthousiast. Door het slechte weer hebben er een aantal deelnemers afgehaakt maar ik vind het super dat er nog zoveel volk is komen opdagen”, aldus een tevreden Jean-Philippe.

Voor de zorg

Eerder al deelde AZ Groeninge een filmpje met de wereld dat het verzorgend personeel zich waagde aan deze speciale dansmoves. Voor de organisator was het tijd om een eerbetoon te brengen aan alle diensten die zich inzetten voor de mens “Met deze actie willen we dankuwel zeggen aan iedereen die zich inzet voor anderen maar ook aan iedereen die zich aan de regels weet te houden. Het is geen gemakkelijke opgave maar samen kunnen we het aan.”

Jean-Philippe Vrijghem heeft nog een aantal plannen klaarliggen voor het einde van dit jaar en volgend jaar maar veel wilde hij er nog niet over prijsgeven “Ik zou graag nog wat doen deze winter en heb wel al wat ideeën maar ze zijn nog niet uitgewerkt. Nog even geduld dus.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.