Kortrijkse privéchauffeurdienst Get Driven rijdt rond met Radja Nainggolan: “Hij wil echt dat voorbeeld zijn”

Radja Nainggolan (rechts) van Antwerp kan rekenen op de diensten van Gunther Ghysels en zijn Get Driven. © Olaf Verhaeghe/belga
Olaf Verhaeghe

Topvoetballer Radja Nainggolan van Antwerp moet het minstens twee weken zonder zijn rijbewijs doen nadat hij in Antwerpen werd betrapt op dronken te snel rijden. Get Driven, de Kortrijkse privéchauffeurdienst van de jonge ondernemer Gunther Ghysels, biedt de voetballer daarvoor de ideale oplossing aan. “Radja wil het voorbeeld zijn, dit kan en zal niet meer gebeuren in de toekomst”, zegt Gunther.

Om 4 uur ‘s nachts, tegen 100 kilometer per uur langs de Scheldekaaien en met te veel alcohol in zijn bloed. Zo werd topvoetballer Radja Nainggolan afgelopen weekend betrapt door de Antwerpse politie. Volgens zijn advocaten had hij ‘zich laten meeslepen door de emoties van het moment’ en ‘werd hij die avond ondergedompeld in een nostalgisch warm bad’. “Radja had niet de intentie om – na enkele glazen – het stuur alsnog in handen te nemen”, reageerde zijn raadsman Omar Souidi. “Hij betreurt dat dit toch gebeurde. Valt dit goed te praten? Absoluut niet. Zal dit zich in de toekomst herhalen? Onmogelijk.”

Voorbeeldfunctie

Zeker is alvast dat Radja Nainggolan het twee weken zonder rijbewijs moet stellen. Maar net daar heeft Get Driven, de innovatieve privéchauffeurdienst van Gunther Ghysels de ideale oplossing voor. “Ik ken Omar Souidi goed, net als de Belgische manager van Nainggolan”, vertelt Gunther, ceo van Get Driven en nog altijd maar 29 jaar. “Op die manier ben ik met Radja in contact gekomen en konden we samen kijken wat we voor hem kunnen betekenen.”

In de periode dat Nainggolan zijn rijbewijs kwijt is, staat een chauffeur van Get Driven klaar om met de auto van de voetballer te rijden en hem overal rond te brengen. “Welke auto dat is? Een Mercedes, dacht ik”, glimlacht Gunther. “Onze chauffeur stond deze voormiddag op de Bosuil waar Radja en zijn ploegmaats trainen. Het is op dit moment vooral een praktische oplossing, maar ook in de toekomst zal hij bij ons terechtkunnen.”

“Radja wil echt die voorbeeldfunctie opnemen”, beklemtoont ook de Get Driven-baas. “Hij wil het voorbeeld geven en beseft dat alcohol in het verkeer, onder welke omstandigheden ook, niet kan. In de toekomst moet en zal het veiliger zijn. Mede dankzij ons.”

Samenwerking met Club Brugge

Nainggolan is lang niet de eerste voetballer met wiens auto’s de chauffeurs van Get Drive mogen rijden. “Namen ga ik niet noemen, maar we zijn wel vrij actief in de voetbalwereld”, aldus Gunther Ghysels nog. “We zijn bijvoorbeeld ook official supplier van Club Brugge en zorgen vaak voor de oplossingen voor logehouders die toch iets willen drinken maar zich geen zorgen willen maken over het naar huis rijden.”

Get Driven ontstond in 2015 en veroverde de voorbije jaren stelselmatig de Vlaamse markt. Het concept is even simpel als geniaal: zorgvuldig geselecteerde chauffeurs kunnen worden ingehuurd om met de wagen van de klant te rijden. Intussen lijkt het bedrijf van Gunther Ghysels klaar om ook het buitenland te bestormen. Nog dit jaar staan Duitsland en het Verenigd Koninkrijk op de planning, nadat corona de expansieplannen ietwat dwarsboomde.

“Ik zit nu vaak in het Verenigd Koninkrijk en we staan dicht bij een aantal belangrijke profielen om effectief van start te gaan. De komende weken willen we alles uittesten om nog zeker dit jaar de officiële lancering te kunnen doen”, besluit Gunther Ghysels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier