Kortrijk lanceert met Sport in the Box een eigen Container Cup tijdens Sinksenweekend

Wesley Sonck en Pedro Elias zijn er niet bij, maar Sport in the Box liet zich wel inspireren door de populaire Container Cup van Vier.© gf
Wesley Sonck en Pedro Elias zijn er niet bij, maar Sport in the Box liet zich wel inspireren door de populaire Container Cup van Vier.© gf
Olaf Verhaeghe

Wesley Sonck en Pedro Elias zullen geen televisiecommentaar geven en ook de proeven zien er net iets anders uit. Maar met Sport in the Box organiseert Kortrijk wel een eigen versie van de immens populaire Container Cup. Inschrijven om tijdens het Sinksenweekend 20 minuten volle gas te geven, kan online vanaf dit vrijdagmiddag.

Geen monkey bars, golfsimulator of schietstand. Ook geen Wesley Sonck en Pedro Elias. Maar wel een sportieve strijd tegen jezelf en tegen de klok. Met Sport in the Box heeft Team Sport van de stad Kortrijk een eigen variant van het populaire Vier-pgoramma Contanier Cup klaargestoomd voor het Sinksenweekend.

In drie containers langs de Leie – eentje bij museum Texture, eentje aan de parking Haven aan de Ronde van Vlaanderenbrug en eentje aan Moeder Aarde aan de overkant van Buda Beach – worden bezoekers uitgedaagd om hun eigen sportieve limieten op te zoeken. De Kortrijkse Container Cup bestaat uit vijf proeven: 750 meter roeien, Beat Saber (een virtual reality-game waarbij je met een zwaard moet vechten, red.), 800 meter lopen op een loopband, een spel dat je reactiesnelheid test en 1,5 kilometer fietsen.

Inschrijven om deel te nemen aan Sport in the Box kan vanaf vrijdagmiddag 7 mei via www.sinksen.be . Tijdens het feestweekend is deelnemen gratis, in de weken na Sinksen kost het je drie euro. “Dit concept, gebaseerd op de Container Cup, zal ongetwijfeld heel wat mensen lokken en uitnodigen om het eens te proberen”, zegt schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “De invulling is nog net iets leuker en jeugdiger dankzij de opdrachten met ede VR-bril. Het zal het competitiegevoel aanwakker en het beste in mensen naar boven halen.”

Het Kortrijkse stadsbestuur daagt dan ook iedereen uit om de strijd met familie en vrienden aan te gaan. Ook enkele Bekende Kortrijkzanen zullen de vijf proeven in een zo goed mogelijke tijd klaren. Wie dat zijn, maakt de stad later bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier