Koppel uit Ruddervoorde vindt verloren vakantiefoto’s terug in Oostenrijk

Redactie KW

Aan de hand van een foto van een koelkastdoos wist de Nederlandse Mirjam Rijnsburger een koppel uit Ruddervoorde te traceren om hun collectie verloren vakantiekiekjes terug te bezorgen.

De verpakking van een defecte koelkast. Dat was de hoofdrolspeler tijdens de vakantie van Ann Perneel en Luc Roggeman uit Ruddervoorde. Toen het koppel tijdens hun reis in Oostenrijk de Krimml watervallen bezocht verloren ze nietsvermoedend hun SD-kaartje waar vele jaren aan vakantiefoto’s op stonden. Toen de Utrechtse Mirjam Rijnsburger enkele uren later ook de watervallen bezocht viel het oog van haar tienjarige zoon Koen op het kaartje. “Het ding is amper een centimeter groot dus de vondst was eigenlijk wel heel toevallig”, lacht Mirjam. “Ik ben zelf nogal fanatiek met foto’s bezig en zag dus meteen wat het was. Toen ik eraan dacht hoe erg ik het zou vinden om mijn eigen foto’s op een dergelijke manier te verliezen besloot ik het mee te nemen om te kijken of ik kon te weten komen wie de eigenaars waren.”

Nummerplaat

De Nederlandse slaagde in een wel erg opmerkelijke manier in haar opzet. “Toen we door de foto’s gingen zagen we Belgische nummerplaten dus dat gaf al een idee, maar opeens viel ons oog op een foto van een kartonnen doos waar een elektrozaak uit Brugge bleek op te staan.” Ze vond er niet beter op om een foto van het koppel op een Brugse Facebookgroep te gooien in de hoop dat iemand ze herkende. De actie bleek een schot in de roos want nog geen etmaal later had het koppel hun kaartje terug. “Opeens kregen we telefoon van mijn schoonbroer dat we op het internet stonden”, lacht Ann, de eigenares van het kaartje. “Hij had ons herkend, contact opgenomen met Mirjam en het telefoonnummer bezorgd.” De twee bleken nog steeds niet ver van elkaar in Oostenrijk te verblijven en spraken af om het kaartje terug te brengen. “We zijn haar erg dankbaar dat ze al die moeite deed om onze foto’s terug te bezorgen”, zegt Ann. “De emotionele waarde die eraan vast hangt is erg groot. Uiteindelijk staan daar toch heel wat familieherinneringen op en foto’s van de kinderen toen ze klein waren, zo’n zaken kun je niet meer opnieuw doen.” De opluchting maakte al vlug plaats voor hilariteit. “Toen ik te weten kwam dat de foto die we als bewijs van een defect aan een nieuw geleverde koelkast moesten nemen aan de basis lag van het verhaal hebben we samen toch heel wat afgelachen.”

(DDM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.