Koksijdse Duinenabdij kan een oord van rust zijn

Bij de goedkeuring van het beleidsplan Abdijmuseum Ten Duinen in de gemeenteraad stelde raadslid Paul Casselman vast dat het verhaal van de Duinenabdij zal herschreven worden. Er wordt gestreefd naar een nieuw concept om de spiritualiteit van de Benedictijnen in het daglicht te stellen.

© EDK

“Na een volledige nalezing van het nieuwe concept, ben ik aangenaam verrast dat er tegemoet gekomen wordt aan de stijgende aandacht voor spiritualiteit en het zoeken naar de rust door de hedendaagse mens”, zegt Paul Casselman. “Het is daarom goed eens stil te staan bij het echte verhaal van de Abdij Ten Duinen, namelijk de kracht of de spiritualiteit van de Benedictijnen, waaruit ze onze regio hebben helpen ontwikkelen. Hun kracht zat in het christelijke geloof, het fundament waarop de abdij is ontstaan.

Koksijde kan een plaats zijn waar de bezoeker kansen krijgt om tot rust te komen en waar de inhoud van het verhaal de bovenhand houdt op de relicten. Wie zijn vakantie in Koksijde doorbrengt, zoekt om tot rust te komen, misschien is de Duinenabdij hierbij binnenkort een uitgestoken hand.”

(CJK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.