https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Koekelare organiseert plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker

We herkennen v.l.n.r Stijn Ramboer, Chantal Hindryckx en Inga Grigorenko. © Gino Coghe
Bieke Cobbaert

Zo’n 1.000 azalea’s vinden hun weg naar Koekelare naar aanleiding van het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker. “Nu zaterdag 18 september zijn er plantjes te koop aan Delhaize in Koekelare”, aldus initiatiefnemers dokter Katrien Tilleman en schepen Stijn Ramboer.

Dokter Katrien Tilleman, initiatiefneemster en comitéverantwoordelijke, en Stijn Ramboer, schepen van Gezondheidszorg en -preventie, doen dit jaar opnieuw mee met de plantjesverkoop van Kom op tegen Kanker in Koekelare.

“Al voor de zesde keer organiseren we een plantjesverkoop”, begint schepen Stijn Ramboer. “We kunnen hiervoor gelukkig ook een beroep doen op een enthousiast team van een tiental vrijwilligers. Vorig jaar verkochten we opnieuw vele honderden azalea’s.”

Plantjes kopen kan enkel op de dinsdagmarkt en vooraf online. “Het coronavirus, weet u wel. Gelukkig was er dit jaar opnieuw een traditionele verkoop op de dinsdagmarkt van afgelopen 14 september. Nu komende zaterdag 18 september zijn er plantjes te koop aan Delhaize in Koekelare”, vervolgt de schepen.

Broodnodige steun

De azalea’s worden opnieuw voor 7 euro te koop aangeboden. “De opbrengst van het Plantjesweekend gaat nog steeds naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten.

Zo worden er onder andere speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen. Dit jaar werden maar liefst 1.000 planten besteld voor Koekelare. We hopen zo ons vorige recordverkoop te verpulveren.” (BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.