Kloen wil kinderen nog gelukkiger maken met Kloenmobiel en Kloenamuse

De opvallende Kloenmobiel zal ongetwijfeld voor heel wat lachende gezichten zorgen. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Deze week werd ‘De Kloenmobiel’ en het muzikale trio ‘Kloenamuse’ voorgesteld. Twee Kloenborelingen om kinderen nog meer te kunnen animeren. Daarnaast stelden Geert Deraeve en zijn vrouw ook een leuk puzzelproject voor het najaar voor.

Kloen vzw werd eind 2004 opgericht om ziekenhuisclowns financieel te steunen. Deze warme vereniging brengt mensen van alle leeftijden bijeen om zich vrijwillig met originele en ludieke activiteiten in te zetten. Doel? Het werk van ziekenhuisclowns in de kijker plaatsen en fondsen verzamelen om hun werking mogelijk te maken. Tijdens de voorbije coronaperiode verloren de Kloenvrijwilligers hun goede doelen niet uit het oog. “Met de hulp van ons netwerk en de vele sponsors werden 40.000 chirurgische mondmaskers verdeeld in alle Roeselaarse woonzorgcentra’s”, vertelde Rita Vanhaverbeke. “We brachten eigen Kloenmondmaskers aan de man, deelden cuberdons en paaseitjes uit, verkochten chocolade en brachten 10.000 brochures met leuke activiteiten en bonnen-spel-denkboeken rond. Logischerwijze konden onze ziekenhuisclowns de pediatrie niet fysiek bezoeken maar de digitale aanwezigheid van het Clownshuis was voor velen een hart onder de riem.”

Kloenmobiel

Na bijna twee jaar brainstormen, experimenteren en creatief bezig zijn, is de nieuwste Kloentelg er helemaal klaar voor. Christ Soenen, alias clown Juulkie, wilde na een lange vruchtbare loopbaan, zijn nieuwe leven opstarten met de realisatie van iets wat hem reeds lang intrigeerde. “Met een tweedehands golfkarretje creëerde hij een heuse imitatie van een oldtimer: De Kloenmobiel. Hiermee wil Juulkie samen met Freule en Ernesto kinderen animeren door het maken van avontuurlijke rondritjes. Deze retro-bolide zal ook worden ingezet als gratis eyecatcher voor lucratieve evenementen die de opbrengst aan Kloen schenken.”

“De Kloenmobiel zullen we ook gebruiken als eyecatcher voor evenementen”

“Wij hebben al talrijke animatoren, grimeuses en goochelaars onder onze vleugels. Om kinderen en hun familie nog gelukkiger te maken stellen we vandaag ook Kloenamuse voor.” Met Joris Degryse op dwarsfluit, klarinettiste Els Aerbeydt en Paul Debaes op basklarinet brachten deze drie topmuzikanten een staaltje van hun kunnen. Met hun K3-medley en nog enkele luchtige deuntjes maken zij samen met de clowns een muzikale wandeling door een wereld van fantasie, droom en werkelijkheid.”

Daarnaast ontsproot onder impuls van striptekenaar Jimmy Hostens het plan om het kleurrijke palet van de talrijke Kloencreaties nog aan te vullen met een waaier van puzzels. Ook Filip Cardoen en Steven Selschotter namen een puzzeldecor voor hun rekening. Telkens twee legpuzzels van 500 en 1000 stuks en enkele leuke Sportclown-figuurtjes voor de allerkleinsten om de verveling tegen te gaan. In de tweede helft van oktober zijn deze Kloenpuzzels beschikbaar op de site.

Zowel Kloenclowns, de Kloenmobiel als Kloenamuse zijn te boeken via www.kloen.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.