Klimaatvriendelijk schaatsen zonder ijs kan binnenkort in Diksmuide

Van 7 tot 17 december komt er op de Grote Markt een schaatspiste, maar dan wel één zonder ijs. “We kozen er dit jaar voor een synthetische schaatspiste aan te leggen”, verduidelijkt schepen Karline Ramboer, “zodanig dat we in Diksmuide op een klimaatbewuste manier kunnen genieten van het schaatsen.”

Burgemeester Lies Laridon en schepen Karline Ramboer op de plaats waar de ecologische schaatspiste komt. © Foto ACK

Het is twaalf jaar geleden dat er nog een schaatspiste stond op de Grote Markt in Diksmuide. Daar komt dit jaar verandering in: van 7 tot 17 december kan je in Diksmuide de schaatsen onderbinden. De schaatspiste heeft een oppervlakte van een 200 vierkante meter en zal vanaf het kerstmarktweekend (7, 8 en 9 december) opgesteld staan naast het standbeeld van Baron Generaal Jacques, palend aan de kerstmarkt.

Vroege ijspret

“Men kan er dan ook op met klassieke schaatsen. Het eventbureau DBNevents uit de Tarwestraat in Diksmuide zorgt voor de installatie”, legt burgemeester Lies Laridon uit. “Aan volwassenen wordt een toegangsprijs van 7 euro gevraagd, kinderen tot 6 jaar betalen 5 euro. Verenigingen die een groepskorting wensen, kunnen mailen naar het eventbureau info@dbnevents.be

“De piste bestaat uit verschillende laagjes kunststof die hetzelfde effect hebben als ijs”

Het schaatsplezier kost Diksmuide 16.000 euro. Het startschot van deze kerstevents wordt overigens in Diksmuide ook opzettelijk vroeg gegeven. Hiermee als eerste in de streek uitpakken tijdens de kerstperiode geeft volgens de handelaars immers het beste commercieel resultaat. “Overigens willen we ook tot een interactie met de handelaars komen“, wijzen burgemeester Laridon en schepen Karline Ramboer. “Zij kunnen immers tijdens deze kerstperiode ook toegangstickets voor de schaatspiste verloten onder hun klanten.”

Meer kerstplezier

Op de schaatspiste worden ook speciale momenten voorzien zoals een kinderdisco, schaatsgames, après-ski-night met disco, afterworkschaatsen met hapjes, en nog heel wat meer. Tijdens de kerstperiode is er bijvoorbeeld ook nog de Kerstbeurs van Oxfam in de Boterhalle, kerst in het Begijnhof en nog tal van andere bijzondere evenementen. (ACK)

Het hele programma ontdekken kan via www.diksmuide.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.