https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Klimaatactiviste doekt Youth for Climate Brugge op

Tatyana Decelle. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Brugse scholiere Tatyana Decelle, de enige overgebleven activiste van Youth for Climate Brugge, houdt het voor bekeken. Ze stopt met de organisatie van klimaatmarsen, omdat ze politieagente wil worden.

Tatyana Decelle doet een warme oproep naar kandidaat-leden voor Youth for Climate Brugge. “Ik heb zelf geen tijd meer om mij bezig te houden met deze organisatie en hoop dat anderen de fakkel overnemen. Want anders vrees ik dat dit het einde betekent van onze klimaatvereniging. De voorbije maanden was Youth for Climate Brugge een eenmansbeweging geworden. Of liever een een-vrouw-beweging

De jonge scholiere bekent dat zij deels door haar engagement voor het klimaat vorig jaar in het vijfde secundair van de Frères in Brugge buisde. “Klimaatacties opzetten vergde teveel van mijn tijd. Ik moet mijn jaar overdoen en ben van school veranderd. Nu studeer ik aan het Immaculata Instituut.”

“Aangezien ik mij ook ingeschreven heb voor een opleiding tot politieagente, is dit niet meer te combineren met mijn engagement voor de klimaatbeweging. Ik moet mij nu focussen op de praktische proeven en kan mij niet permitteren om hiervoor te spijbelen…”, aldus de Bruggelinge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten