KLEUTER-KLASSE: de Sint-Pietertjes van Adinkerke recycleren onze krant

Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

Hallo,

Dit zijn de kleuters van de derde kleuterklas uit de Sint-Pietersschool uit Adinkerke.

We werkten rond het thema afval. We leerden alle soorten vuilnisbakken kennen en sorteerden het afval.

We maakten al een afvalmannetje met kosteloos materiaal en als kers op de taart gaan we nog op bezoek naar het containerpark.

Maar vandaag was het een echt verkleedfeest, we recycleerden oude kranten tot nieuwe kledij. Er werden hoedjes, kroontjes, rokjes, broeken, schilden, harnassen en zwaarden gemaakt. Ook klaspop Oscar kreeg een make-over.

Op de groepsfoto herken je Lukas, Amber, Marley, Arne, Melyna, Kaïs met klaspop Oscar en Lucas.

In de klas maakten we ook van oude gelezen kranten nieuw papier. We scheurden zelf de krant in kleine stukjes, gooiden die in water en lieten die een nachtje weken. De dag erop mixten we alles tot een dikke brei. Daarna kon het ‘papier scheppen’ beginnen. Van het resultaat maakten de kleuters elk hun afval-politiebrevet.

Groetjes,

juf Lieselot

Wil jij met je kleuterklas of je kinderopvang ook in deze rubriek schitteren? Neem De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, De Zeewacht, Kortrijks Handelsblad of Brugsch Handelsblad mee naar je klas/opvang en laat je ukkepukjes erop los.

Neem mooie foto’s van de kunstwerkjes en mail ze samen met een prachtige klasfoto en een woordje uitleg naar lieven.mathys@kw.be. Veel plezier!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.