Klanten Zeeman Kortrijk schenken 14 dozen met nieuwe goederen aan De Korbeel

Lien Dornaert, Kristof Demunck, Melanie Maresceau en Valerie Bruneel met de schenking. Stephanie Verfaille ontbreekt op de foto. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zeeman op de Grote Markt van Kortrijk lanceerde enkele weken geleden een actie om jongeren die het minder goed hebben te steunen: goederen verzamelen en doneren. Het pakket is 2.000 euro waard.

Er zijn zoveel mensen die niet veel hebben of zelfs helemaal niets hebben, zelfs geen dak boven hun hoofd. “We willen met deze acte die mensen een hart onder de riem steken”, duidt Melanie Maresceau.

Psychische moeilijkheden

Het opzet is eenvoudig. “Klanten die iets in de winkel kochten, konden als ze wilden hun solidariteit tonen en iets extra kopen voor de jongeren die het iets minder goed hebben. We konden in totaal 14 dozen vullen ter waarde van 2.000 euro met nieuw gerief en leuke spulletjes uit de winkel: speelgoed, kledij, schoolgerief, gadgets”, zegt Valerie Bruneel.

“We zijn zeer dankbaar en gaan dat goed besteden aan de jongeren die het nodig hebben”, zegt Kristof van De Korbeel die kinderen helpt met psychische moeilijkheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier