Klanten verrassen pépé en mémé Vandeputte uit Zonnebeke met meer dan 200 kaartjes voor briljanten jubileum

Remi en Christiane Vandeputte met al hun kaartjes. © TP
Redactie KW

Remi en Christiane Vandeputte, de tweede generatie van de gelijknamige slagerij in Zonnebeke, kregen op hun briljanten jubileum de verrassing van hun leven. Na een oproep door hun familie kregen ze zondag meer dan 200 kaartjes overhandigd.

Ewel merci, dat hadden we niet verwacht.” Pépé Remi (88) en mémé Christiane (84) trokken hoge ogen wanneer kleinzonen Bert en Florijn zondagmiddag meer dan 200 kaartjes op hun keukentafel strooiden. “En we verwachten er nog, want er werd deze week een paar dagen niet gewerkt bij de post.”

De kaartjes zijn een verrassing voor hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze wilden geen groot feest uit vrees voor corona, maar hun familie deed een oproep om zoveel mogelijk kaartjes te sturen om hen te verrassen op hun briljanten dag.

Tweede generatie

Heel wat klanten van Culinair Huis Vandeputte stuurden een kaartje. Remi en mémé zijn de tweede generatie en het was de vader van Remi die begon met beenhouwerij Vandeputte in een barak, toen Zonnebeke volledig kapotgeschoten was in 1919.

Nog elke dag komt Remi de messen aanscherpen of een babbeltje doen met de mensen in de slagerij, die nu gerund wordt door derde generatie Hein Devos (56) en Mieke Vandeputte (52). Ook vierde generatie Bert (23) en Florijn (24) zijn al te vinden in de winkel, die maar liefst twintig keer zo groot is dan een eeuw geleden.

“We zijn iedereen heel dankbaar”, besluiten Remi en Christiane. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier