Klaas Vandendries neemt voedingsbedrijf Mestdagh in Veurne over

V.l.n.r. Marc Gombert, Hilde Mestdag, Klaas Vandendries en Liselotte Rombaut. © (foto GUS)
Redactie KW

Klaas Vandendries (45) en zijn echtgenote Liselotte Rombaut (42) uit Koksijde hebben het voedingsbedrijf Mestdagh overgenomen. De ondernemers uit Koksijde waren al actief in de interim- , immo- en tabakssector en richten hun pijlen nu op de markt van de diepvriesproducten. Niet vreemd als je weet dat Klaas afstamt van een generatie slagers. Zijn ouders runden feestzalen, net zoals zijn zus.

Sinds 1830 hield de familie Vandendries in de Ooststraat een slagerij draaiende die vader Luc in 2000 overliet. Vandaag is daar een keurslagerij gevestigd. “Mijn ouders waren zaakvoerders van feestzalen zoals domein de Vossenberg in Hooglede en Jan Turpin in Nieuwpoort en mijn zus runt met haar man horecazaak De Normandie in Koksijde. De passie voor kwaliteitsvolle voeding zit er dus ingebakken”, lacht Klaas Vandendries. Het toeval wil bovendien dat De Normandie net naast boothotel La Péniche van de familie Mestdagh is gelegen.

Plannen

“Onze ouders hebben het steeds goed met elkaar kunnen vinden”, geeft Klaas toe. “Luc Mestdagh startte in 1978 met de productie van roomijs en diepvriesgerechten. Dochter Hilde (57) en haar man Marc Gombert (56) namen de zaak over en verhuisden zestien jaar terug naar een gloednieuw bedrijfsgebouw in de Koksijdestraat in Veurne. Daar zijn twee aparte productieafdelingen ingericht voor enerzijds de patisserie en roomijs en anderzijds de diepvriesgerechten en de bekende kroketten. Toen we vernamen dat Hilde en Marc een overnemer zochten, legden we contact.”

“We zullen inspelen op vernieuwde eetgewoontes zoals minder suiker en gebruiksgemak”

Bij Mestdagh in Veurne werken een 15-tal medewerkers en die blijven allemaal aan boord, net zoals zaakvoerders Hilde en Marc. Klaas en Liselotte stippelen als nieuwe eigenaars de toekomst van het bedrijf uit. Hij richt zich vooral naar de sales en zij naar het personeelsbeleid. “Nu zijn we vooral actief in België en Nederland”, schetst Klaas. “Een groot deel van onze producten vinden hun weg naar de horeca zowel rechtstreeks als via groothandel of foodservice. In de retail zie ik een enorm groeipotentieel.” Naast groeien willen de eigenaars ook verfijnen. “We zullen inspelen op vernieuwde eetgewoontes zoals minder suiker en gebruiksgemak. De verpakkingsmogelijkheden volgen we op de voet. Gelukkig kunnen we daar met een flexibel familiaal bedrijf als Mestdagh vlot op inspelen.”

Ondernemersbloed

Klaas en Liselotte wonen in Koksijde, hebben drie tienerkinderen en zijn als ondernemers actief in verschillende sectoren onder het algemene bedrijf Real United. Liselotte runt Axintor Interim met hoofdkantoor in Veurne en daarnaast ook actief in Ieper, Roeselare en Brugge. De specialiteit is het vinden van buitenlandse arbeidskrachten voor knelpuntberoepen. Axintor biedt naast werk ook slaapplaatsen aan voor de buitenlanders. 200 bedden zitten er in de portefeuille. Een tweede tak binnen Real United zijn de vijftiental Real Tobacco Stores in Adinkerke, Veurne, Alveringem, Menen, Moeskroen, Pommeroeil, Le Bizet, Ploegsteert en Wervik. Alles samen werken in die shops 120 medewerkers. Nu voegt het daar de branche van de premium diepvriesvoedingsproducten aan toe zoals kroketten, hapjes, roomijs en gebak. (GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier