Kiwanis Diksmuide Yzer schenkt 20.000 euro aan Pelicano

We zien tijdens de overhandiging Annick Ryckewaert (directrice Klimop), Anje Huysentruyt en Kristof De Boever van Pelicano, Ruben Waeles, Joost Salembien en Michiel Cornelis van Kiwanis, en Katleen Winne schepen sociale zaken Diksmuide © Annie Callewaert
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

In het kader van de week tegen kinderarmoede schonk Kiwanis Diksmuide Yzer VZW een cheque van 20.000 euro aan Pelicano. Pelicano is een stichting die elke dag de strijd aangaat tegen kinderarmoede in ons land. “Elk kind dat in ons land woont, heeft recht op dezelfde kansen: voldoende voedsel, gezonde leefomstandigheden, degelijk onderwijs en een zinvolle vrijetijdsbesteding. Om die kansen op een duurzame manier waar te maken zamelen we fondsen in via activiteiten, sponsoring en schenkingen,” legt Kristof De Boever, bestuurder van Pelicano uit.

“Alle bijdragen aan Pelicano, groot of klein, gebruiken we om te voorzien in de basisbehoeften van kinderen die in ons land in armoede leven. Het gaat hier onder andere om maaltijden, kleren, schoolgerief en een doktersbezoek, maar ook het lidgeld voor een jeugdbeweging of sportclub. Dit zijn allemaal zaken die voor ons als vanzelfsprekende gezien worden, maar voor hen is het een luxe.” In het kader van de week van de kinderarmoede ging een delegatie van Pelicano samen met een delegatie van Kiwanis Diksmuide Yzer op bezoek bij twee Diksmuidse scholen, die vertelden waarvoor ze de financiële steun gebruiken. Als eerste bezochten ze ‘t Saam Campus Cardijn, daarna De Kim.

Fundraiser

Tegelijkertijd werd door Kiwanis Diksmuide Yzer een cheque ter waarde van 20.000 euro geschonken aan Pelicano. “Met Kiwanis Diksmuide Yzer hebben we jaarlijks onze grootste fundraising, namelijk ons Valentijnfeest;” vertelt Ruben Waeles van Kiwanis. “Door de toen heersende pandemie kon dit twee jaar niet doorgaan, maar gedurende die periode hebben we ons als club blijven toespitsen op fundraising door Valentijnboxen, luxemaaltijden aan huis, te verkopen. Afgelopen zomer organiseerden we ook een tuinfeest waar Coco jr. kwam optreden. We haalden hierdoor 45.000 euro op, die we integraal schonken aan goede doelen waarbij het kind centraal staat.” Zo kozen ze maar liefst 13 goede doelen uit. “We steunden voor 20.000 euro een actie die pampers, medisch materiaal, speelgoed en kinderkledij naar Oekraïne bracht. De andere organisaties die op steun konden rekenen waren vzw Regenboog uit Koekelare, Amizant, Log-in, Duin & Polder, Het talent, MUG Heli, Omnisportkamp, Special Olympics, ‘s Schoederkloptje, ‘t Vlot en vzw Golfbreker,” aldus Michiel Cornelis van Kiwanis. “Vandaag schenken we 20.000 euro aan Pelicano om nog meer kinderen in armoede te steunen. Dat geld zal onder de scholen verdeeld worden, om op die manier kinderen de kans te geven degelijk onderwijs te volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier