Kinderen gaan op zoek naar figuurtjes uit boek in verschillende etalages

De zoektocht werd gisteren voorgesteld.© Davy Coghe
De zoektocht werd gisteren voorgesteld.© Davy Coghe
Redactie KW

De stad Brugge organiseert samen met jeugdboekenuitgeverij Clavis en een reeks Brugse handelaars een paaszoektocht in de Sint-Jakobsstraat en de Ezelstraat. Het kinderboek ‘De paashaas op cadeautjestocht’ staat centraal in de zoektocht.

De Brugse kinderen kunnen van zaterdag 20 maart tot en met zaterdag 17 april op schattenjacht in het Brugse stadscentrum. Uitgangspunt van de zoektocht is het kinderboek ‘De paashaast op cadeautjestocht’ van auteur Mieke Goethals uit Roeselare. In de etalages van de twaalf deelnemende handelszaken vinden de kinderen een figuurtje uit het boek terug.

De deelnemingsformulieren kunnen opgehaald worden bij de Clavis Conceptwinkel in de Sint-Amandsstraat en dat is dus ook het startpunt van de zoektocht. Op het deelnemingsformulier staat de route ook duidelijk uitgetekend. Bedoeling is dus om te speuren naar de leuke figuurtjes en bij de winkels kunnen de deelnemers ook het antwoord op een vraag terugvinden. Wie alles kan ontdekken krijgt een zoete verrassing bij het inleveren van het formulier bij Clavis.

“Dit is een fijne manier om voor extra beleving te zorgen in de winkelstraten”, stelt schepen voor Ondernemen Pablo Annys (SP.A) “We hebben voor dit initiatief vooral zaken geselecteerd die een link hebben met kinderen. Het parcours mocht ook niet te lang zijn voor de jongens en meisjes die op speurtocht gaan. Het is al de derde keer dat we uitpakken met een zoektocht voor kinderen in de winkelstraten. De vorige edities rond de boekjes Luuk & Lotte en Anna waren heel succesvol.”

Stad Brugge werkt voor dit initiatief samen met Uitgeverij Clavis, de handelaars en de Brugse chocoladegilde.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.