KFC Varsenare trots op muurschildering van Charles De Ketelaere

Het portret van Charles De Ketelaere in Varsenare. © Davy Coghe
Redactie KW

De muurschilderingen van de Rode Duivels zijn afgewerkt. Voor Charles De Ketelaere werd niet gekozen voor de woonplaats uit zijn jeugd (Sint-Andries), maar voor de voetbalploeg waar hij zijn talent kon ontplooien. KFC Varsenare is trots op deze streetart met De Ketelaere.

Het hoofd van de Rode Duivel staat te pronken op een muur aan de terreinen van het sport- en cultuurcentrum, op de scheidingsmuur aan de parking van voetbalclub KFC Varsenare.

“We zijn aangenaam verrast met het resultaat. Als je er heel dicht bij staat, zie je de contouren van CDK niet, maar als je vanop een afstand kijkt, herken je hem goed”, vertelt Sven Vileyn van KFC Varsenare. “Ik ben ervan overtuigd dat het een trekpleister zal worden voor de jeugd. Charles is bij KFC Varsenare begonnen voetballen, maar is al snel naar Club Brugge vertrokken, enkele kilometers verderop. Ook zijn broer Louis voetbalde bij ons.”

Burgemeester Frank Casteleyn kwam tijdens de schilderwerken een kijkje nemen. Hij plaatste het logo van de Rode Duivels onderaan de muurschilderij en deelde het beeld al op sociale media, net zoals vele jongeren. “Best wel spannend om dit te doen”, zegt Casteleyn. “En het werk op zich is weer een mooi stukje streetart in Jabbeke.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier